Rusiškas prekybos tinklas Lietuvoje kraunasi didesnes pajamas

Akcininkams iš Rusijos priklausantį mažmeninės prekybos tinklą „Mere“ Baltijos šalyse valdanti bendrovė „Valientė“ pernai uždirbo 692,3 tūkst. eurų grynojo pelno – 37,2 karto daugiau nei 2022-aisiais, kai jis siekė 18,6 tūkst. eurų.

Bendrovės pardavimo pajamos pernai siekė 49,9 mln. eurų – 34 proc. daugiau (2022 metais – 37,3 mln. eurų). Lietuvoje jos augo 29 proc. iki 43,6 mln. eurų (33,7 mln. eurų), Latvijoje – 1,8 karto iki 6,4 mln. eurų (3,6 mln. eurų), nurodoma Registrų centrui pateiktoje įmonės ataskaitoje.

„Visos pajamos buvo uždirbtos iš pagrindinės veiklos – mažmeninės prekybos nespecializuotose parduotuvėse, kuriose vyrauja maistas, gėrimai ir tabakas“, – teigė „Valientė“.

Bendrovės grynasis pelningumo rodiklis pernai siekė 1,38 proc. (2022 metais – 0,05 proc.), bendrasis – 15,76 proc. (16,09 proc.).

„Valientė“ skelbia šiemet ketinanti pasiekti po 3 mln. eurų pardavimo pajamų iš kiekvienos savo parduotuvės – prekybos tinklo interneto puslapyje nurodoma, kad šiuo metu Lietuvoje jų yra 26, Latvijoje – 5. 

„Bendrovės tikslas toliau gerinti atliekamų paslaugų kokybę, didinti prekių asortimentą, išeiti į tarptautinę rinką (...). Dėmesį skiriame kokybiškų prekių pasiūlai, taikliai parinktam asortimentui, konkurencingoms kainoms. Į tai nukreiptos pagrindinės bendrovės investicijos“, – skelbia „Valientė“.

Siekiant įgyvendinti šiuos tikslus, įmonė teigia susidurianti su tokiomis kliūtimis, kaip maža vietine rinka ir konkurencija.

„Valientė“ teigia, kad 75 proc. jos tiekėjų sudaro Lietuvos įmonės, 24 proc. – Europos Sąjungos, 1 proc. – neįvardytų trečiųjų šalių.

„Nors ir toliau vyksta Rusijos karas prieš Ukrainą, tačiau geopolitinė padėtis didelės įtakos bendrovei neturi, nes prekės yra perkamos pagrinde iš Lietuvos bei Europos Sąjungos tiekėjų“, – metiniame pranešime nurodė bendrovė.

Birželį portalas „Verslo žinios“ skelbė, jog kai kurios Lietuvos įmonės nežino, kad jų produkcija parduodama prekybos tinkle „Mere“. Pasak portalo, dalis prekių šį tinklą pasiekia per tarpininkus be pačių bendrovių žinios.

Pirmoji „Mere“ parduotuvė Lietuvoje buvo atidaryta 2022 metais Kaune.

Pernai spalį bendrovės įstatinis kapitalas buvo sumažintas 2 mln. eurų, arba 72,2 proc. iki 0,77 mln. eurų.

Pasak bendrovės, tai padaryta po to, kai 2021 metų pavasarį „Valientės“ įstatinis kapitalas buvo padidintas tokias pat dalimi – nuo 0,77 mln. iki 2 mln. eurų – tačiau iki 2022-ųjų pabaigos liko neapmokėtas iki galo, trūkstant 1,5 mln. eurų.

„Pagal Akcinių bendrovių įstatymą, jeigu per nustatytą terminą akcininkai akcijų neapmoka, laikoma, kad akcijas įsigijo pati bendrovė ir akcijų pasirašymo sutartis negalioja“, – nurodo bendrovė.

Registrų centro duomenimis, 66 proc. „Valientės“ akcijų valdo Rusijos pilietė Ana Šnaider. Likusios priklauso kitiems Rusijos piliečiams: Rustamui Kiližekovui, Andrejui Šnaideriui, Valerijui Jakovlevui ir Andrejui Veikulainenui. Naudos gavėja nurodoma įmonės vadovė, Rusijos pilietė Rosina Tutariševa.

2023 metų pabaigoje, kartu su padaliniu Latvijoje, bendrovėje dirbo 277 darbuotojai (2022 metais – 234). Įmonės teigimu, per 2023 metus daugiau nei pusė – 141 darbuotojas – dėl įvairių priežasčių nutraukė darbo sutartis.


Šiame straipsnyje: merėpelnaspajamosValientė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
ir ko čia vis kabinėjasi a la rusiška parduotuvė, a la prekės rusiškos??? ten ir lietuviškos, ir latviškos prekės, ir vokiečių, ir lenkų ir kt. europiečių. Tik kainos su protu, o ne užlankstytos belekiek. Parduotuvė veikianti ir Latvijoje, ir Vokietijoje, ir Ispanijoje, ir Lenkijoje, ir Italijoje... ir ką?? konkurencijos neatlaikot maximos vagys??? :)))

Rita

Rita portretas
puiki parduotuvė!!! kainos puikios. Jeigu flomasterių pakelis 12 spavų (vokiečių gamybos) kainuoja 1,97 eur, o tokie patys Norfoj 5 eurus, tai kur žmogus pirks????? ir sąsiuvinukai, ir pieštukai, ir žaislai, ir buitinė chemija ir t.t. ir t.t. viskas kapeikom. Adekcačios kainos. To linkime kitiems prekybos centrams - pasidaryti nromalias kainas (padlainti iš 5 esamas) ir nepavydėti kitiems prekybos.

Nuu

Nuu portretas
Galit paziuret kokia plastmase vata matinasi rusijoj
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių