Seimas pritarė projektui dėl minimalaus tarptautinių ir didelių įmonių apmokestinimo

Ketvirtadienį Seimas priėmė Finansų ministerijos inicijuotą Minimalaus subjektų grupių apmokestinimo lygio užtikrinimo įstatymą, kuriuo siekiama dalinio Europos Sąjungos (ES) Tarybos direktyvos dėl visuotinio minimalaus tarptautinių įmonių grupių ir didelių vietos subjektų grupių apmokestinimo lygio užtikrinimo įsipareigojimų įgyvendinimo.

Projektu siūlyta įgyvendinti direktyvos nuostatas dėl informacijos teikimo.

Už projektą priėmimo stadijoje balsavo 102, susilaikė 2, prieš balsavusių parlamentarų nebuvo.

ES Tarybos direktyva siekiama užtikrinti visuotinį minimalų tarptautinių ir vietos subjektų apmokestinimo lygį ES, kad kiekvienoje jurisdikciją turinčioje teritorijoje uždirbtas pelnas būtų apmokestintas ne mažesniu nei 15 proc. efektyviuoju mokesčio tarifu. Taip pat siekiama nustatyti, kokioms subjektų grupėms būtų taikomos minimalų apmokestinimo lygį ES užtikrinančios priemonės.

Finansų ministerijos projektu siūlyta perkelti ir įgyvendinti nuostatas susijusias su informacijos teikimu, o pagrindinių tarptautinių apmokestinimo taisyklių taikymą Lietuvoje atidėti, bet ne ilgesniam laikotarpiui nei numatyti 6 metai.

Kaip teigiama projekte, didžiosios tarptautinių subjektų grupės, veikiančios pasauliniu mastu, naudojasi mokestiniais skirtumais skirtingose šalyse ir tam tikrais atvejais jų pelnas neapmokestinamas arba apmokestinamas labai mažais mokesčiais. Šiuo metu Lietuvoje nėra reguliavimo, kuriuo būtų nustatomas veikiančių subjektų grupių Lietuvoje ar užsienyje uždirbto pelno minimalus apmokestinimo lygis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ir kur daba begs VAGYS ? DDDD
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių