Šeši gajūs mitai apie senjorų keliones – ekspertai siūlo nustoti jais vadovautis

  • Teksto dydis:

Turbūt sunkiai rastume žmogų, kuriam nepatiktų keliauti. Ne išimtis – senjorai, kurie vis dažniau leidžiasi svetur pažinti užsienio kultūras. Vis tik kelionių organizatoriai pastebi, kad dar nemaža dalis vyresnio amžiaus žmonių keliauti nedrįsta, nes turi daugybę išankstinių nusistatymų.

„Džiugu, kad vyresnio amžiaus žmonės vis dažniau leidžiasi keliauti su savo bendraminčiais ar šeimos nariais. Tačiau matome, kad įvairūs mitai apie keliones, abejonės ir nepasitikėjimas savimi vis dar dažną senjorą pristabdo nuo atostogų užsienyje. Ir visiškai be reikalo, nes visi, nepriklausomai nuo amžiaus, gali keliauti, pamatyti užsienio šalis, pasilepinti jūra ir saulės voniomis“, – sako Inga Aukštuolytė, „Tez Tour“ ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Kelionių atstovai pristato dažniausius mitus, kuriuos išgirsta bendraudami su senjorais, ir atskleidžia visą tiesą.

1 mitas: senjorai patys nenori keliauti

Kelionių agentūros „Viaoptima“ vadovo Edvardo Brazaičio teigimu, vyresnioji karta tampa vis šiuolaikiškesnė ir kelionių dažnumu kartais nenusileidžia jaunesniajai kartai.

„Nemaža dalis senjorų keliavimą laiko hobiu. Jie yra žingeidūs, nori pažinti dar neatrastas vietas, miestus, leistis į ekskursijas. Senjorai yra atviri pasiūlymams ir naujovėms, todėl, atsižvelgiant į galimybes, keliauja net po 2–3 kartus per metus“, – teigia E. Brazaitis.

Kita dalis senjorų, nors ir nori keliauti, bet nežino, kaip kelionę susiplanuoti. Kelionių organizatoriaus atstovė nuramina: visų pirma reikia pasikonsultuoti su specialistais.

„Kelionių agentūrose dirba profesionalūs kelionių konsultantai, kurie mielai atsakys į rūpimus klausimus, pristatys galimas kryptis ir pasiūlys labiausiai lūkesčius atliepiantį pasiūlymą. Nebelikus abejonių, bus galima išsirinkti kelionę ir ieškoti kompanionų“, – kalba I. Aukštuolytė.

2 mitas: keliauti yra brangu

Kelionių senjorams ekspertas E. Brazaitis teigia, kad didžioji dalis garbaus amžiaus žmonių mano, kad kelionės – ne jų kišenei.

„Kelionės kaina yra labai individualus dalykas. Kai kurie senjorai vertina komfortą, mėgsta prabangesnius viešbučius, todėl leidžia sau išleisti nemažas sumas. Tačiau tikrai galima rasti prieinamų kelionių kainų – ypač atostogas planuojant iš anksto arba įsigyjant paskutinę minutę“, – atskleidžia E. Brazaitis.

I. Aukštuolytė atkreipia dėmesį, kad keliaujant ne pagrindinio atostogų sezono metu, o pavasarį ar rudenį, kelionių organizatoriai taip pat siūlo patrauklesnes kainas. Pavyzdžiui, šiuo metu galima netgi rasti savaitės trukmės atostogų pasiūlymų po 300 eurų.

3 mitas: sunku keliauti savarankiškai

Nuo kelionių senjorus pristabdo ir mitas, kad viskuo teks pasirūpinti pačiam, nebus pasiūlyta jam reikalinga pagalba. Vis tik „Tez Tour“ atstovė pabrėžia, kad senjorams kelionės metu suteikiamos įvairios privilegijos.

„Senjorai gali paprašyti prioritetinio aptarnavimo, kurį dažnai suteikia oro uostai ar pasienio kontrolės postai. Vyresni keliautojai, turintys judėjimo suvaržymų, gali gauti palydą ar specialią įrangą, kuri padės lengviau judėti“, – pristato I. Aukštuolytė.

Senjorai turėtų pasinaudoti ir jiems priklausančiais privalumais jau nuvykę į svečias šalis. Kurortų viešbučiai atsižvelgia į jų poreikius, todėl gali pasiūlyti komfortiškesnius kambarius, esančius pirmuose aukštuose, taip pat ir ramesnius apartamentus, kurie būtų atokiau nuo pagrindinės viešbučio triukšmingos zonos ir leistų ramiau ilsėtis.

4 mitas: reikia mokėti užsienio kalbų

Kelionių agentas E. Brazaitis pastebi, kad senjorai susiduria ir su išankstiniais nusistatymais, kad jiems nepavyks susikalbėti.

„Dalis senjorų vengia keliauti dėl kalbos barjero. Tačiau nerimauti nėra ko – kelionių organizatoriai atostogų metu pasiūlys lietuviškai kalbantį atstovą, kuris bus šalia, jei reikėtų pagalbos“, – pasakoja E. Brazaitis.

5 mitas: laukia ilgi skrydžiai

Dažniausiai senjorai galvoja, kad kelionė iki šiltųjų kraštų trunka visą amžinybę. Tačiau atsižvelgiant į kryptį, kelionės tikslą galima pasiekti vos per kelias valandas.

„Ilgi skrydžiai fiziškai sekina senjorus, o ypač tuos, kurie turi sveikatos problemų, judėjimo apribojimų, raumenų skausmų. Būtent todėl vyresniesiems keliautojams siūlome tokias kryptis, kaip Bulgarija, Turkija, Graikija, Ispanija, Italija, kurias lėktuvu galima pasiekti per sąlyginai trumpą laiką“, – dalijasi „Tez Tour“ atstovė.

6 mitas: atostogų metu trūks prasmingos veiklos

Dažnai vyresniosios kartos atstovai galvoja, kad gulėjimas prie baseino juos vargins, todėl jie pasiilgs savo rutinos, mėgstamos veiklos namuose. Kelionių ekspertai tokiu atveju siūlo pasirinkti tą kelionės kryptį, kurioje būtų galima derinti įvairiapusį poilsį.

„Toks poilsio modelis leidžia sukurti optimalų balansą tarp aktyvios veiklos ir atpalaiduojančio poilsio. Taip senjorai patirs visavertį kelionės malonumą – tingiai pailsės po palme, o taip pat pažins ir dar neatrastas apylinkes, vietoves, gamtą, gastronomiją“, – pataria I. Aukštuolytė.

Ieškant įdomesnių ir įvairesnių veiklų, galima atkreipti dėmesį ir į tai, ką siūlo viešbutis.

„Prieš renkantis apgyvendinimo įstaigą, siūlyčiau pasidomėti, kokias veiklas siūlo pats viešbutis. Pavyzdžiui, daugelis jų organizuoja vandens aerobiką, ryto jogą, mankštas baseine, šokių užsiėmimus. Be to, gali būti siūlomi ir senjorų popietės susitikimai, kurių metu geriama arbata, žaidžiami stalo žaidimai, bendraujama“, – vardija E. Brazaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nyparašė

Nyparašė portretas
Kokia ten kokybe uz 300€

o man patinka pasijuokti

o man patinka pasijuokti portretas
naujoji valdžiakalbė ir ypač asilai valdžioje, tobulai ją įvaldę, kalba, tarsi laikraštį skaito

senjoras ar senjorė

senjoras ar senjorė portretas
tai mandagus kreipimasis į vyrą ar moterį, jauną ar seną, Ispanijoje. Koks downas idiotas sugalvojo savo besmegene galva kad senjoras tai nupezęs pensinykas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių