STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai neskaidrios „Foxpay“ veiklos

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimai neskaidrios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ veiklos.

Pasak STT, šiuo metu įtarimai niekam nepareikšti.

Tarnyba pradėjo tyrimą dėl galimo nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo ir kišimosi į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą.

„Dėl didelės informacijos apimties ikiteisminis tyrimas pradėtas, kad būtų galima priimti objektyvų sprendimą ir įvertinti, ar gauti duomenys sudaro nusikalstamos veikos sudėties požymių visumą“, – teigia STT.

STT generalinės prokurorės Nidos Grunskienės pavedimą patikslinti kai kurias su „Foxpay“ susijusias faktines aplinkybes gavo birželio 6 dieną.

Dėl ryšių su „Foxpay“ savininke Iieva Trinkūnaite ir jos sugyventiniu, dėl finansinių nusikaltimų kalėjusiu Vilhelmu Germanu ketvirtadienį atsistatydino socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Jos sutuoktinis Mindaugas Navickas dar neseniai taip pat dirbo „Foxpay“ valdyboje, 2023 metų pabaigoje ir šių metų pradžioje jai vadovavo.

Naujienų portalas „Delfi“ anksčiau skelbė, kad finansinių technologijų įmonė „Foxpay“ 2022 metais laimėjo Informacinės visuomenės plėtros komiteto konkursą aptarnauti atsiskaitymus per Valstybės informacinių išteklių sąveikumo platformą, mokant 34 centus (be PVM) už vieną transakciją (apie 72 tūkst. transakcijų per mėnesį). Portalo šaltinių teigimu, tokios paslaugos verslui įkainis yra 7 centai už transakciją, jei jų per mėnesį atliekama daugiau nei 50 tūkstančių.

2022 metų rugsėjį pasirašytos vienerių metų trukmės sutarties, kuri pernai rugsėjį pratęsta dar metams, vertė – 905,7 tūkst. eurų, skelbiama viešųjų pirkimų portale.

„Foxpay“ įmonės vadovo Sauliaus Galatilčio teigimu, bendrovė šiame konkurse dalyvavo ir sutartį vykdo pagal visus reikalavimus, o konkrečių paslaugų kainodara yra pagrįsta. Be to, iki tol komiteto teiktos paslaugos kainavo daugiau nei pasiūlė „Foxpay“.

„Foxpay“ ir jos savininkės veiklos patikrinimą šiuo metu taip pat atlieka Lietuvos bankas.


Šiame straipsnyje: FoxpaySTTikiteisminis tyrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ka ka

ka ka portretas
tai stepukoniui jau ismokejo kompensacija 10 miliardu, uz 10 menuciu pasedejima sst kabinete
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių