7 iš 35: tiek pretendentų liko varžytis dėl „Metų automobilio 2014“ titulo

  • Teksto dydis:

Pasibaigus tradicinei „Metų automobilio 2014“ bandymų stovyklai Druskininkuose, konkurso vertinimo komisija iš 35 automobilių, pristatytų šiemetiniam renginiui, įvardijo septynis, kurie ir toliau lygiomis teisėmis pretenduoja į svarbiausiąją nominaciją. „Metų automobilis 2014“ bus išrinktas ateinantį pirmadienį, gruodžio 9 d., LITEXPO rūmuose vyksiančiame renginio baigiamajame vakare.

Konkurso „Metų automobilis 2014“ finalinis septynetukas

Lexus IS300
Mazda 3
Nissan Note
Peugeot 308
Seat Leon
Škoda Octavia
Toyota Corolla

Septynetuke daugiau nei pusė – 4 - japoniški automobiliai. Po vieną atstovauja prancūzų, čekų ir ispanų gamintojams.

Be išrinkto finalinio septynetuko į jį pretendavo dar 11 konkursui pristatytų automobilių. Taigi, į geriausiųjų septynetuką komisijos nariai šiemet siūlė net 18 automobilių, arba daugiau, nei pusę konkurso dalyvių. Tai rodo, jog vertinimo komisijos nariams buvo iš tiesų nelengva, nes daug automobilių savo kokybe ir patikimumu ryškiai nenusileidžia vienas kitam.

Po keletą komisijos narių balsų pelnė, tačiau už finalinio septynetuko borto liko BMW X5, „Subaru Forester“, „Ford Fiesta“, „Citroen C4“, „Kia Carens“, „Mazda 6“, „Huyndai Santa Fe“, „Audi A3“, „Mercedes-Benz E350“, „Peugeot 2008“ ir „Toyota Auris“ automobiliai.

Daugelio vertinimo komisijos narių nuomone, septynetukas, išrinktas iš 35 į jį pretendavusių  automobilių, didelių netikėtumų nekelia, nors komisijos narių simpatijos nebuvo vienodos, apie ką liudija net 18 automobilių, kuriuos pastebėjo, įvertino ir siūlė į finalinį etapą žiuri nariai. 

Aptarti ir kitų nominacijų pretendentai

Vertinimo komisija, išrinkusi septynis konkurso finalininkus, aptarė ir kitus kandidatus į gausybę renginio nominacijų, kurios vienam ar kitam pretendentui skiriamos būtent jos verdiktu.
Viena geidžiamiausių – „Metų visureigio“ nominacija – įsteigta kiek vėliau, nei 1997 metais pradėjus rengti „Metų automobilio“ konkursą. Pirmuoju „Metų visureigiu 2000“ paskelbtas savo vardą bene labiausiai pateisinęs „Nissan Patrol“, o šiemet bus įteikta jubiliejinė, 15-oji „Metų visureigio 2014“ nominacija.

Po ilgų svarstymų ir dar kruopštesnių bandymų Druskininkų apylinkėse komisijos nuomone šiemet į ją realiausiai pretenduoja „Huyndai Santa Fe“, „Subaru Forester“ ir BMW X5 trejetukas, įrodęs savo pranašumą prieš dar septynis varžovus šioje kategorijoje.

Dėl sportiškiausiojo automobilio titulo finalinėje stadijoje susigrums „Seat Leon“, „Kia Pro ceed“ ir BMW 4, o dėl „Metų vairo 2013“, kurį Lietuvos žurnalistų autoklubas metų pabaigoje tradiciškai įteikia Lietuvos vardą užsienio trasose labiausiai garsinusiam šalies sportininkui varžysis Simas Juodviršis, Jonas Gelžinis ir Benediktas Vanagas.

Išrinkti geriausius iš geriausių - nelengva

Kaip sunku išrinkti geriausius iš geriausiųjų, žino ne tik ne pirmus metus joje dirbantys vertinimo komisijos nariai. Šios aksiomos gyvybingumą pajuto ir baigiamojoje bandymų stovyklos fazėje dalyvavę konkurso svečiai bei renginio rėmėjai.

Jei vertinimo komisijos paskelbtame konkurso finaliniame septynetuke dominuoja japoniški automobiliai, tai ne visi kitų rinkimų dalyviai tokie palankūs šios šalies gamintojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių