Kur Europoje gyvena geriausi ir blogiausi vairuotojai?

  • Teksto dydis:

Italija yra „Ferrari“ ir nutrūktgalviškiausius vairuotojų pasaulyje šalis, o graikai keliuose yra patys nemandagiausi iš visų europiečių, rodo ketvirtadienį paskelbti apklausos rezultatai.

Trisdešimt aštuoni procentai iš 10 tūkstančių Prancūzijos greitkelių operatoriaus „Vinci“ užsakymu atliktoje apklausoje dalyvavusių europiečių mano, kad italai yra pavojingi vairuotojai. Pačioje Italijoje tokios nuomonės laikosi net 58 procentai respondentų.

Antroje vietoje yra graikai – 20 procentų apklaustųjų juos laiko neatsakingiausiais vairuotojais.

Nors 56 procentai apklaustų europiečių prisipažino dėl agresyvaus elgesio keliuose, kaip, pavyzdžiui, kitų eismo dalyvių įžeidinėjimas, tarp graikų tokių yra net 74 procentai, ir tai patvirtina prastą šios Pietų Europos šalies vairuotojų reputaciją.

Tuo tarptu švedai yra laikomi atsakingiausiais vairuotojais Europoje, taip mano 37 procentai respondentų, šiek tiek nuo jų atsilieka vokiečiai (27 procentai), britai (11 procentų) ir danai (11 procentų).

Rinkos tyrimų kompanija IPSOS apklausa buvo atliekama 10 Europos šalių: Belgijoje, Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Italijoje, Nyderlanduose, Lenkijoje, Ispanijoje ir Švedijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių