„Volkswagen“: automobilių su duomenis klastojančia įranga atšaukimas – kitąmet

Vokietijos automobilių gamybos koncernas „Volkswagen“ (VW) tikisi, kad automobilių, kuriuose buvo sumontuota klaidingus taršos duomenis rodžiusi įranga, atšaukimas greičiausiai bus pradėtas kitų metų sausį, praneša BBC, cituodama naująjį generalinį direktorių Matthias Muellerį.

Anot jo, visi automobiliai su sumontuota klaidinama įranga bus suremontuoti iki 2016 metų pabaigos, Vokietijos laikraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ sakė VW vadovas.

Didžiausia Europos automobilių gamintoja pripažino, kad programinė įranga, leidusi manipuliuoti testų metu registruojamais į aplinką išmetamų teršalų kiekiais, buvo įdiegta 11 mln. dyzelinių transporto priemonių.

Antradienį M. Muelleris, kalbėdamas Volfsburge susirinkusiems VW gamyklos darbuotojams, pareiškė, kad „pokyčiai bus skausmingi“. Visos investicijos, nelaikomos absoliučiai būtinomis, bus atšauktos ar bent atidėtos vėlesniam laikui.

Vadovas pridūrė, kad jau beveik rastas problemos techninis sprendimas. Būsimos investicijos į gamyklas, technologijas ir automobilius bus kruopščiai persvarstytos.

„Mes padarysime viską, kad ateityje koncerno darbuotojams būtų išsaugomos stabilios darbo vietos“, – tikino naujasis VW vadovas.

Trečiadienį „Volkswagen“ turėtų pristatyti savo automobilių remonto planus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių