Žiemos pramogų mėgėjus šalčiai ir drąsino, ir gąsdino

Termometro stulpeliui priartėjus prie -20 šiandien buvo atšauktos vienos iš „Snaigės žygis“ varžybos, tačiau pačių dalyvių šalčiai neišgąsdino.

Tradiciškai į kasmet, o šiemet jau trečią kartą organizuojamą „Snaigės žygį“ susirinko šimtai žiemos sporto mėgėjų. Vilniaus keliautojų klubo organizuojamas renginys spaudžiant šaltukui ir ryškiai šviečiant saulei prasidėjo Verkių miške, netoli autobusų stotelės „Verkių rūmai“.

Prie starto linijos mėgėjiškoms varžyboms stojo visi – slidininkai ir pėstieji, maži ir dideli. Dalyviams pasiūlyta įveikti maršrutus nuo 4 iki 16 kilometrų. Tiesa, dėl šalčio varžybos nevyko Verkių parke paruoštoje 3333 metrų ilgio trąsoje. Tuo maršrutu buvo nužymėtas kelias pėstiesiems.

Šventės dalyviai draugiškai pajudėjo nuo starto linijos lygiai 11 val. Žaliųjų ežerų gatve. Planuojama, kad paskutiniai dalyviai finišo liniją pasieks iki 16 val. prie finišo dalyvių lauks organizatoriai su karšta arbata ir „Snaigės žygio“ atributika.

Vilniaus keliautojų klubo pirmininkas Algimantas Jucevičius džiaugėsi, kad jokios panikos dėl šalčio nekilo.

„Kaip matome renginys vyksta pilnu tempu, jokios panikos, žmonių šimtai. Kai sportuoji, tai joks šaltis nebaisus, o atšauktos tiktai varžybos, nes gal rungtyniauti prie tokių temperatūrų ir rizikinga šiek tiek“, - svarstė A.Jucevičius.

Dar viena grupelė žiemos sporto mėgėjų susibūrė Trakų apylinkėse – šičia prie Užutrakio dvaro startavo šiaurietiško ėjimo žygis. Į pastarąjį susirinko apie 15 žmonių, kurie tiesiai per ledu sukaustyto ežero paviršių patraukė Trakų pilies link. Žygį organizatoriai planuoja baigti iki 14 val., kad visi norintys suspėtų apsilankyti Užutrakio dvare vyksiančio koncerto.

Žygio organizatorė ir šiaurietiško ėjimo trenerė Silvija Žemaitaitienė taip pat džiaugėsi, kad sporto mėgėjai nebijo šalčio. „Žinoma, per šalčius gali būti ne taip komfortiška, tačiau pakeliui mes užeiname pasišildyti ir pavalgyti į vieną iš Trakų kibininių, paskui vėl tęsiame savo žygį. Tai jau tradiciniai žygiai ir yra organizuojami bent kartą per porą savaičių. Per šalčius kažkiek rečiau“, - dėstė S.Žemaitaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių