„Korgių lenktynės“ grįžta į Vilnių: laukia nauja rungtis ir keturkojai iš kaimyninių šalių

Rugpjūčio 24 d. Vilniaus Vingio parkas prisipildys linksmo šurmulio: gausus būrys korgių, jų šeimininkai bei keturkojų gerbėjai susirinks į trečiąsias „Korgių lenktynes“. Žinia apie renginį jau spėjo pasklisti ir už Lietuvos ribų – prie starto linijos taip pat stos mažieji bėgikai iš kaimyninių šalių. Lenktynėse laukia ne tik jau gerai žinoma lenktynių rungtis, kūrybiškų kostiumų paradas, bet ir renginio naujiena – korgių solo sprintas.

Šiemet – dar daugiau dalyvių

Jau sostinės tradicija tapusios „Korgių lenktynės“ – tai juoko, geros nuotaikos ir šypsenų kupina šventė. Džiaugsminga renginio atmosfera kasmet sulaukia vis daugiau dėmesio: anot lenktynių organizatorių, vis gausesnį būrį dalyvių pritraukia ne tik šeimininkų noras, kad jų augintinis laimėtų rungtynėse, bet ir siekis smagiai praleisti laiką stebint žaismingas trumpakojų korgių varžybas.

„Džiaugiamės, kad kiekvienais metais „Korgių lenktynės“ vis labiau auga. Pirmojo renginio metu, 2020 m., Vingio parke sulaukėme 40 mažųjų bėgikų ir bene 1 tūkst. žiūrovų. Pernai, po trejų metų pertraukos, lenktynės į Vilnių sugrįžo ir susilaukė dar daugiau dėmesio: jose dalyvavo 60 korgių, o jų varžybas stebėjo net 4 tūkst. žiūrovų. Šiemet skaičiai dar didesni – vien pirmąją registracijos savaitę jau užsiregistravo virš 80 dalyvių. Kaskart nesikeičia tik vienas dalykas – tai dalyvių ir žiūrovų entuziazmas, tad matome, jog toks renginys Vilniuje labai reikalingas“, – sakė vienas iš organizatorių Edvinas Miškas.

Peržengė Lietuvos ribas

Šiemet „Korgių lenktynės“ tampa tarptautinės: pirmąją registracijos savaitę sulaukta vienuolikos dalyvių anketų iš kaimyninių šalių – Latvijos, Estijos bei Lenkijos. Be to, Vilniaus keturkojų renginys jau pernai nuskambėjo pasauliniu mastu: sostinės korgių šventė buvo aptarta Jungtinės Karalystės visuomeninio transliuotojo „BBC“ bei Kanados „CBC“.

„Reportaže teigta, kad tokios išskirtinės vietinės šventės išryškina džiaugsmingesnius bendruomenės gyvenimo aspektus, stiprina kultūrinį pasididžiavimą bei skatina vietos gyventojus įsitraukti į viešas šventes. Manome, kad varžyboms šiemet dar labiau išaugus, jos susilauks dar daugiau užsienio žiniasklaidos dėmesio bei matomumo, o susirinkus dalyviams iš skirtingų šalių, paskatinsime tarptautinę korgių veislės entuziastų bendrystę“, – teigė viena iš „Korgių lenktynių“ organizatorių Dovilė Bielousovaitė.

Keturkojų laukia nauja rungtis

Šių metų lenktynėse korgiai dėl greičiausio lenktynininko titulo varžysis savo svorio kategorijose, kaip ir anksčiau. Išsiaiškinus greičiausius, viskas kelsis į didįjį finalą.

Mažųjų bėgikų šeimininkai kviečiami pasitelkti kūrybiškumą ir į renginį atsivesti savo keturkojus, papuoštus išradingais kostiumais – dailiausiai aprengti korgiai kostiumų parade galės pelnyti populiariausio korgio titulą.

„Taip pat šiais metais pristatysime naują rungtį – „korgių sprintą”, kurio metu atskira trasa bėgs po vieną varžybų dalyvį, siekiant įveikti atstumą per kuo trumpesnį laiką. Tad bus dar daugiau progų mažiesiems bėgikams siekti asmeninių rekordų bei pelnyti gardžių prizų, o vilniečiams ir miesto svečiams – susiburti žaliuojančioje sostinės širdyje ir smagiai praleisti laiką. Iki lenktynių liko kiek daugiau nei mėnesis, tad visi norintys dar turi laiko užregistruoti savo augintinį į nepamirštamas keturkojų varžybas“, – pažymi organizatoriai.

Iki rugpjūčio 20 d. registracija į „Korgių lenktynes“ vyksta čia: https://corgiracevilnius.com

„Korgių lenktynės“ – nuo 2020 m. organizuojamos Lietuvos valų korgių pembrukų ir kardiganų lenktynės. Renginys yra viešas, nemokamas ir atviras kiekvienam draugiškam augintiniui, jo šeimininkui ir bičiuliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių