Ar žinome, koks yra Kauno įvaizdis?

Pirmiausia reikėtų apsispręsti, kokį miesto įvaizdį plėtoti. Jeigu Kaunas yra upių santakos miestas, tai kol kas to visiškai nesimato – pradedant apleista Nemuno sala, ne itin saugiu Santakos parku, nutrūkusia turistine laivininkyste ir pernelyg intensyviu transporto eismu Karaliaus Mindaugo prospektu palei krantinę.

Siūlymai – skirti Nemuno salą ne intensyviai urbanizacijai, o rekreaciniams poreikiams – parkui su normalia modernia infrastruktūra (nes kol kas miesto parkai traktuojami kaip medžių sankaupa be plėtojamos veiklos ar pritaikymo poilsiui ar pramogoms). Nemuno salą taip pat reikėtų pritaikyti turistiniams pasiplaukiojimams po upių santaką apžiūrint vertingas miesto dominantes (dieną ir naktį, kai ši miesto dalis apšviečiama).

Taip pat plėtoti prieplaukas, kad Kauno centras būtų vandeniu sujungtas su kitais turistinės traukos objektais (Pažaisliu, Rumšiškėm, Panemunės regioninio parko objektais ir t.t.). Būtų naudinga sumažinti Karaliaus Mindaugo pr. transporto srautus (mažinant eismo juostų, juk yra alternatyva – naujas apvažiavimas kita Nemuno puse); likusias laisvas juostas apželdinti ir sukurti žalią taką pėstiesiems ir dviratininkams palei Nemuno krantinę, kadangi kol kas ji nei patraukli, nei patogi.

Galbūt derėtų išskirti viešojo transporto eismo juostą. Naudinga sutvarkyti Santakos parką – vargu ar vien gražus istorinių pastatų vaizdas gali pritraukti lankytojų – derėtų apmąstyti infrastruktūros atsiradimą (apgalvoti takų išdėstymą, be to, galėtų atsirasti smulkių komercinių objektų (ledainių, suvenyrinių), modernios skulptūros parkas, pavėsinės, gėlynai, šachmatų stalai ir t.t., kaip moderniai yra plėtojami parkai istoriniuose miestuose pvz., toje pačioje Lenkijoje). Kol kas atrodo, kad šioje vietoje bijoma ką nors daryti, tad viskas paliekama, kaip yra.

Jeigu Kauno įvaizdis – mažasis Paryžius – logiška plėtoti Naujamiestį kaip turistinį rajoną, sutvarkyti ir plėtoti jo viešąsias erdves, remti viešus kultūros ir meno renginius, jų reklamą tiklalapiuose skelbti ne tik šalies, bet ir užsienio turistams.

"Kauno dienos" konkursas "Idėja Kaunui" jau baigiasi. Tačiau dar galite suspėti iki trečiadienio pasidalinti savo idėjomis, kaip spręsti aktualias miesto problemas.

I. Kaip ir kuo Kaunas galėtų labiau pritraukti Lietuvos ir užsienio turistus?
II. Ko reikia, kad atgytų Kauno senamiestis?
III. Ką daryti, kad Lietuvos Zoologijos sodas taptų ypatinga Kauno traukos vieta?

Sugalvokite vienos iš problemų sprendimo būdą ir atsiųskite mums. Komisijos atrinktas ir į finalą patekusias 9 idėjas apdovanosime „Kauno dienos“ firminiais prizais. Vieną  geriausios idėjos autorių Kauno meras pakvies tapti VISUOMENINIU MERO PATARĖJU.


Šiame straipsnyje: idėja kaunui

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikėtų

Reikėtų portretas
Pradėti nuo galų kapojimo Kaune, taip pat atšakų, vedančių į sostinę. Tas augalas- Kaunas puikia žydėjo sovietmečiu kaip pramonės ir kultūros miestas. Tuomet nebuvo misterio Otkato vešinčio visose partinėse kuopelėse. Ta bakterija, įsimetusi į Kauno galvas ir yra pažangos stabdys. Brazdėjimai prie "Romuvos" kino teatro, tikslu jį išsaugoti- šauksmas tyruose. Čia ne šiukšles valyti akcijoje "Darom", o kova su vėžinėmis ląstelėmis.

to reikėtų

to reikėtų portretas
sovietmečiu miesto įvaizdį kėlė ne dėl žmonių, o tam, kad daugiau fabrikų būtų, tuščiai gamintų broką, kuris niekam netiko, tik vidaus rinkai ir komunistai galėtų pasauliui pasakyti, kaip gerai "neokupuoti" lietuviai gyvena. pažiūrėk dabar į rusiją, ar taip labai gerai tenai? Nesuprantu tokių kaip tu - ilgitės okupantų, nes nereikėjo sukti galvos, galima buvo vogti iš fabrikų, gamyklų, fermų. Tikrai geri laikai buvo. Dabar reikia dirbti ir dar bristi iš komunistų iškastos ekonominės bedugnės. ačiū kirkilui ir komunistams su visomis prie jų prilipusiomis šutvėmis, Dabar ir patiems reikia stengtis, vienas - tvarkos- žingsnis padarytas. Reikia sugaudyti vagis, sėdinčius mums ant sprando, patiems imtis iniciatyvos (KTU profesūra) ir Kaunas atsigaus, išgarsės ne tik "auksiniais" tualetais. Reikia kliautis profesionalais (architektais, aplinkosaugininkais ir kt.), tada padarysime Kauną mielą ir jaukų. Saugokimės netikrų pranašų, kurie norėtų Kaune įsikurti merų pavidalu.

to to reiketu

to to reiketu portretas
Zinai kai sovietmeciu pirkdavai baldus tai jie ir po dvidesimties metu kaip nauji atrodo, o kai perki tipo siuolaikinius tai po metu kitu jau gali ruosti mesti lauk. Ir pakeliauk po uzsieni kaip zmones atsiliepia apie Rusija ir apie Lietuva. Ir nori tu ar nenori po keliu metu begsim issisiepe i ta rusina atgal nes ta vadinama laisvoji europietiska lietuva nepavilks nei nato nei europos sajungos. Ir vel tas pats ratas reksim okupavo dabar uztat labai laisvi.
VISI KOMENTARAI 20

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių