Auksiniam tualetui – auksarankiai tvarkytojai

Savivaldybė neranda, kas prižiūrėtų prieš porą mėnesių prie Kauno pilies už daugiau nei pusę milijono litų pastatytą tualetą.

"Turistai vis paklebena tualeto duris, bet į vidų nepatenka. Aš ir pats norėčiau įeiti apsižvalgyti. Girdėjau, kad pusę milijono kainavo. Gal ten viskas Swarovskio kristalais išpuošta", – ironizavo šalia Kauno pilies už automobilių stovėjimą rinkliavą renkantis Egidijus.

Tarp miestiečių dėl kainos labai daug diskusijų sukėlęs tualeta neveikia. Savivaldybės tarnautojai teigia, kad niekas nesutinka prižiūrėti tualeto už "protingą kainą". Dėl priežiūros paskelbtame konkurse mažiausią kainą pasiūliusi "Kauno švara" už tai užsiprašė 170 tūkst. litų per metus. Tai yra beveik dvigubai daugiau, negu planuota mokėti už šias paslaugas.

"Tualetas veiks visą parą. Vien prižiūrėtojų algoms reikia 120 tūkst. litų. Taip pat priskaičiuotos valymo priemonės, remontas", – pasakojo Miesto tvarkos priežiūros poskyrio vedėjas Rimantas Rutavičius.

Miesto valdžia ėmėsi žingsnių, kad kaina už tualeto priežiūraą būtų sumažinta. Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius sakė, jog tikimasi, kad derybos bus sėkmingos, todėl joms nesibaigus šiandien ryte tualetas gali atverti duris.

R.Rabačius beveik prieš du mėnesius teigė ketinantis derėtis dėl paties tualeto kainos. Tuomet kalbėta, esą savivaldybė gavo ne tą produktą, kurio tikėjosi. Tačiau dabar paaiškėjo, kad tualetą įrengusiai bendrovei "TK sprendimai" bus sumokėti 535 tūkst. litų. "Dėl to buvo sukurta speciali komisija, kuri jokių pažeidimų nenustatė", – tvirtino R.Rabačius.

Už pusę milijono litų Kaune galima įsigyti naujos statybos namą, tačiau miesto valdininkai įsitikinę, kad tiek kainuoja elementarus konteinerinis tualetas. Kituose Lietuvos miestuose analogiški įrenginiai pastatyti už kelis kartus mažesnes sumas.

Konteinerinių tualetų kainos

Palangoje trys konteineriniai tualetai įrengti už 380 tūkst. litų.
"Ryterna" tualeto konteinerį pagamintų už maždaug 100 tūkst. litų.
"Alga grupė"– už 25–80 tūkst. litų. Nidoje ši įmonė įrengė du tualetus už 200 tūkst. litų.
"Focus" įmonės konteinerinis tualetas su dušais kempingo aikštelėje Jonavos g. kainavo šiek tiek daugiau kaip 100 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: tualetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

saverija

saverija portretas
kažkoks beliberda... :(

dnike

dnike portretas
kazkas svariai isplove pinigelius:)...

rrr

rrr portretas
nu juodu ant balto parasyta kokia mzdaug sio statinio kaina, sumoketa bent 5 kart daugiau ir vis tiek tyku ramu, visi patenkinti ir sotus.
VISI KOMENTARAI 9

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių