Auksiniam tualetui prireikė remonto

Apie 600 tūkst. litų kainavusiai antivandalinei tualeto prie Kauno pilies įrangai jau reikia meistrų rankų. Lankytojai spėjo šį statinį apgadinti.

Žada ieškoti pinigų

"Nulaužti keli tualetinio popieriaus laikikliai. Gal žmonės tiesiog užkliuvo, vietos mažai", – svarstė tualetą prižiūrinti moteris, nenorėjusi sakyti savo vardo. Darbuotoja užsiminė, kad ir dar "kai kas" tualete buvo atsilupę.

Tiek objektą už 600 tūkst. litų įrengusios bendrovės "TK sprendimai" vadovai, tiek savivaldybės valdininkai ne kartą tikino, kad antivandalinė įranga yra tvirta ir atspari smūgiams, laužymui. Šiai įrangai pretenzijų neturėjo ir statinį vertinę ekspertai.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis apie sugadintą tualeto įrangą nieko nežinojo. "Pasižiūrėsime, įvertinsime. Manau, kad sugadintų įrenginių nepaliksime", – tikino valdininkas. Anot A.Pakalniškio, sutartyje su objektą stačiusia bendrove numatyti garantiniai įsipareigojimai iki penkerių metų, tačiau už einamąjį remontą mokėtų savivaldybė.

"Čia eksploataciniai dalykai. Popieriaus laikiklį gali bet kas nulaužti. Jeigu reikės, ieškosime pinigų", – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas. Jis neabejoja antivandalinės įrangos tvirtumu, tačiau mano, kad ir ją galima sulaužyti.

Darbuotoja kenčia patyčias

Nors tualetą vertinę specialistai trūkumų nepastebėjo, jį prižiūrinti darbuotoja skundėsi prastomis darbo sąlygomis – patalpa labai maža, trūksta oro, o ir klientai visą savo pykti išlieja ant jos.

"Visaip būna. Ir pagrasina, kad pridarys čia pat prie durų, ir šaiposi nuolat, kad aš čia milijonus saugau. Pamatę, kad už tualeto paslaugą reikia mokėti litą, aprėkia ir pridaro tiesiai už jo", – guodėsi moteris.

Paklausta, ar klientams užtenka erdvės viešajame tualete, darbuotoja tik juokėsi. "Užstrigusių nebuvo. Ėjo visokie ekspertai, miesto valdžia. Vicemeras Steponas Vaičikauskas nedrįso užeiti, tik iš tolo pasižiūrėjo", – pasakojo moteris.

Kad auksiniam tualetui vasarą netrūksta klientų, netrukome įsitikinti. Gamtinių reikalų spaudžiami užsuko keli kauniečiai. Į eilę stojo iš mikroautobuso išlipę turistai iš Vokietijos.

Kai reikia – užsidaro

Nors buvo žadėta, kad vasarą, kai į miestą atvažiuoja daugiausiai turistų, vyksta įvairūs renginiai, tualetas veiks per naktį, jo durys užrakinamos 21 val. vakaro. Ryte klientai laukiami nuo 9 val. "Kai pilyje vyko koncertas, stovėjo žmonių eilė, o aš turėjau uždaryti, nes baigėsi darbo laikas", – prasitarė tualeto prižiūrėtoja.

Pasak A.Pakalniškio, kol Kauno apygardos prokuratūroje tebevyksta tyrimas, sutarta su objektą eksploatuojančia įmone "Irgita", kad tualetas veiks iki 21 val. "Kitaip jis visai neveiktų", – užsiminė vedėjas. Anot jo, kai prokuratūra baigs tyrimą, bus skelbiamas konkursas, ir tualetas veiks pagal visus reikalavimus. Kol kas kaltinimai nepareikšti nei valdininkams, nei statybininkams.

Ar auksiniu vadinamas tualetas liks prie Kauno pilies, A.Pakalniškis nedrįso spėlioti. "Būtų gerai, kad jo iš čia neiškeltų, o tai liksiu be darbo", – vylėsi tualeto prižiūrėtoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

daktarelis

daktarelis portretas
ta tupykla ten tikrai reikalinga, katastrofiška ta jo kaina, bet vieta lankoma, kažkada vis tiek atsipirks... :) bent jau iš dalies :)

video iš įvykio vietos

video iš įvykio vietos portretas
youtube. com/watch?v=m-_FcO4ZZas

Vicemeras

Vicemeras portretas
Paskaiciavom, kad tuoletas atsipirks 2894 metais, Taip kad viskas normaliai.
VISI KOMENTARAI 45

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių