Auksinio tualeto byla: sąraše 12 įtariamųjų

Auksinio tualeto bylą tiriančių prokurorų sudarytame įtariamųjų sąraše gali būti dvylika pavardžių: devynių valdininkų ir politikų, trijų – statybininkų.

Vieną gina, kitą įtaria

Rudenį tualeto bylą žadėjusios pabaigti Kauno apygardos prokuratūros atstovai vakar tikino, kad ji dar nebaigta. Prokurorai nekomentavo viešoje erdvėje paskelbtos informacijos, kad įtarimai pareikšti dvylikai asmenų. Spėjama, kad šis sąrašas į viešumą pateko iš kiaurų prokurorų stalčių.

Nepatvirtintais duomenimis, dėl auksinio tualeto prokurorai įtarimus pareiškė dviem aukštas pareigas užimantiems savivaldybės administracijos vadovams: administracijos direktoriaus pavaduotojui Romaldui Rabačiui bei Miesto ūkio departamento direktoriui Jonui Žališkevičiui. Įtarimai taip pat galimai pareikšti dar penkiems dabartiniams savivaldybės darbuotojams: Kultūros paveldo skyriaus vedėjui Rimgaudui Miliukščiui, jo pavaduotojui Zenonui Girčiui, Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotojui Romaldui Laukaičiui, Statybos ir Urbanistikos skyrių specialistams Vaclovui Balniui ir Stasiui Pūtviui.

Kai kurios pavardės tualeto skandalo istorijoje minimos pirmą kartą.

"Tas žmonių sąrašas gana įdomus. Jame yra žmonių, kurie nebuvo prisilietę nei prie statybų, nei prie viešųjų pirkimų. Bet aš nežinau, kokią operatyvinę medžiagą turi prokurorai, gal tiems visiems žmonėms šiek tiek nuo to projekto nuskilo", – galimų savo pavaldinių korupcinių veiksmų neatmetė savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas. Tačiau jis stojo krūtine ginti konservatorių globojamą J.Žališkevičių. "Jis raportavo, kad pastatytas ne tas objektas, koks buvo žadėtas, ir man pasakė, kad po jokiais dokumentais nepasirašinės", – J.Žališkevičių gynė V.Gudėnas.

Visai kitaip savivaldybės administracijos direktorius reagavo į galimai pareikštus įtarimus jo pavaduotojui R.Rabačiui: "Jis buvo atsakingas už tualeto statybą, be to, vadovavo Viešųjų pirkimų komisijai. R.Rabačius turėjo daugiausiai informacijos apie tai, kas vyksta."

Telefonu neatsiliepia

Su R.Rabačiumi ir J.Žališkevičiumi "Kauno dienos" žurnalistams vakar susisiekti nepavyko, nors abiejų tarnautojų mobiliojo ryšio telefonai buvo įjungti. Dienraštis rašė, kad į pirmąją apklausą dėl tualeto Kauno apygardos prokuratūroje R.Rabačius ėjo su advokatu. Bylos tyrimui artėjant prie pabaigos, prieš dvi savaites R.Rabačius nepasirodė darbe. Socialdemokratas nedirbo daugiau nei savaitę. Oficiali priežastis – liga.

Gal ir sutapimas, tačiau praėjusių metų kovą kilus skandalui dėl tualeto statybos vienas po kito apsirgo tuometiniai Komunalinio ūkio skyriaus ir Miesto tvarkos priežiūros poskyrio vedėjai Valius Knokneris bei Rimantas Rutavičius. Skandalas padėjo tašką jų karjerose, jiems pirmiesiems pareikšti ir įtarimai.

Už miesto ūkį atsakingas vicemeras Steponas Vaičikauskas vakar teigė neketinantis nei pats teisintis, nei kaltinti kitų politikų ar tarnautojų.

"Šio klausimo aš nekuravau, nesigilinau, kalbų jokių negirdėjau, todėl ir pakomentuoti neturiu ką. Apie tualetą daug diskutuojama visuomenėje, bet savivaldybėje ši tema seniai išsemta", – teigė R.Rabačiaus partijos bičiulis S.Vaičikauskas.

Statybininkai įtarimų purtosi

Viešojoje erdvėje pasirodžiusiame įtariamųjų sąraše yra ir trys tualetą įrengusios bendrovės "TK sprendimai" darbuotojų pavardės: direktoriaus Antano Gintauto Liaudansko, direktoriaus gamybai Egidijaus Račkausko ir darbų vadovo Jono Vasausko.

"Tie kaltinimai man juoką kelia, – pareiškė E.Račkauskas. – Kokią atsakomybę turi prisiimti darbų vadovas, kuris atsakingas už griovio kasimą? Net ir aš, direktorius gamybai, neturėjau nieko bendra su komercija. Negalėjau nuspręsti, iš kokio tiekėjo pirkti medžiagas, jau nekalbu apie kažkokių sutarčių sudarymą."

E.Račkauskas pasakojo, kad tualeto statybos projektas strigo nuo pat pradžių. "Taip atrodo, kad šitas konkursas vos ne specialiai buvo paskelbtas, kad politikai galėtų pasimušti", – svarstė E.Račkauskas.


Šiame straipsnyje: tualetasauksinis tualetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tyrimas

tyrimas portretas
pinokį su visais vice pinokiais sodinti reikia

Kaunas

Kaunas portretas
marijos zeme DAUNU SALIS nera zodziu apie musu sali DEL TUALETO O KALTU NEBUS GERAS kokioi dibiliskoi sali as egzistuoju

aisku

aisku portretas
kad kaltu nera tikriausiai tas tualetas savaiminiai arba savavaliskai isdygo....... dabar iesko kaltu saziningu valdininku tarpe KOSMARAS
VISI KOMENTARAI 26

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių