A. Avulis apie Nacionalinio stadiono projektą: reikia dar truputėlio kantrybės

Europos Komisijai (EK) dar vertinant naujausius Nacionalinio stadiono Vilniuje koncesijos sutarties pakeitimus, procesas gali užtrukti, tačiau projektą perimti ketinančios nekilnojamojo turto (NT) bendrovės „Hanner“ akcininkas Arvydas Avulis nusiteikęs laukti.

„Laukiame iš EK atsakymo, jo dar nėra. (...) Tai (mėnuo – BNS) yra pats trumpiausias laikas. Ilgiausio laiko nėra, jis neegzistuoja. Jis gali būti ir metai, ir du, ir trys. Niekas jiems ant galvos nelipa. Manau, kad stadionas bus, kadangi projektas didelis, 37 metus darome (Lietuva tiek laiko nesėkmingai jį bando statyti – BNS), reikia dar truputėlio kantrybės“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė „Hanner“ valdybos pirmininkas A. Avulis.

Hanner“ savininkas viliasi, kad EK projektui turėtų pritarti: „Savivaldybė uždarė derybas su VPT (Viešųjų pirkimų tarnyba – BNS). Mūsų manymu, turėtų viskas būti gerai.“

„Jie turėtų daugeliu atvejų pritarti, išskyrus tuos atvejus, kai kažkas yra negerai. Pavyzdžiui, jei yra verslo protekcionizmas. Bet jokių tokių simptomų nėra“, – kalbėjo A. Avulis.  

Pasak A. Avulio, nesulaukus EK išvados komplekso statybos negali būti tęsiamos, be to, „Hanner“ iš investicijų bendrovės „BaltCap“ negali išpirkti stadiono koncesininkės – įmonės „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ pagrindinės akcininkės „Venetus Capital“ akcijų.

„Turėjome kelis susitikimus, kalbėjomės. Jie žino, ko mes norime, mes žinome, ko jie nori. Tik tiek, viskas“, – sakė A. Avulis.

Anksčiau teigęs, jog stadionas galėtų būti pastatytas 2026 metų pabaigoje, dabar A. Avulis sako, kad projekto įgyvendinimas vėluos, tačiau konkrečios datos jis nelinkęs įvardyti.

„Pavasarį sakiau, kad realu padaryti iki 2026 metų pabaigos. Dabar, kiek nuo vasario 2 dienos prasistūmė, tiek reiktų pridėti. Neverta turbūt kalbėti apie terminus, nes paimame terminą ir jis neveikia, sistema neveikia“, – sakė jis.

Vilniaus miesto taryba rugpjūčio pabaigoje pritarė Nacionalinio stadiono koncesijos sutarties pakeitimams.

Pakeitus rizikų pasidalijimą, projektas savivaldybei kainuos 2,54 mln. eurų mažiau nei buvo sutartą gegužę, prieš VPT pateikiant išvadas – taryba sutiko nuo 14,17 mln. iki 11,63 mln. eurų (su PVM) sumažinti gegužę numatytų papildomų investicijų sumą.

Papildomų 3 tūkst. vietų stadione ir universalios arenos įrengimo vertė, kritus finansavimo kaštams, mažinama 90 tūkst. eurų iki 15,47 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Na gal baikite juokinti svietą, nors visai tai nejuokinga, su ta stadiono statyba. Kažin kieno iniciatyva beveik įpusėto stadiono staybos buvo nutrauktos, jau buvo sukišta milžiniški pinigai, už kuriuos, nekorumpuotoje vastybėje, būtų pastatyti du tokie stadionai, žinoma čia Lietuva čia niekas už nieką neatsako. Vėliau statybos už žinoma nemažus pinigus buvo užkonservuotos, o vėliau dar už didesnius pinigus buvo nugriautos ir vėl kaltų nėra!?!? Kažin kiek tęsis ši AFERŲ AFERA ?????

Onė

Onė  portretas
Žmogau atšok nuo to stadiono,padaryti gerą darbą šaliai

Anonimas

Anonimas portretas
Avinas = Kreivas 2
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių