A. Bilotaitė aptarė policijos pareigūnų pritraukimo galimybes sostinėje

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė susitiko su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovais aptarti pareigūnų darbo sąlygų gerinimo, aprūpinimo ir atlyginimų klausimus bei kriminogeninę situaciją sostinės regione.

Sostinėje fiksuojamas didžiausias registruotų įvykių skaičius nei kituose regionuose ir dėl to sostinės policijos pareigūnams tenka didžiausi darbo krūviai.

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate šiuo metu tarnauja 1678 pareigūnai, papildomas pareigūnų poreikis sudaro apie 20 proc.

Per pastaruosius dvejus metus policijos pareigūnų mažėjimą Vilniuje pavyko stabilizuoti.

Jei anksčiau kasmet policijos įstaigą palikdavo apie 100-150 pareigūnų, tai dabar to nebėra.

„Pareigūnų tinkamas aprūpinimas ir žmonių saugumo jausmas jų gyvenamojoje vietovėje išlieka mūsų svarbiausiu prioritetu. Ir toliau turime investuoti į pareigūno profesijos patrauklumo didinimą – ne tik į darbo sąlygų gerinimą ir infrastruktūrą, darbo užmokesčio didinimą, bet ir IT technologijų plėtrą bei darbo procesų tarnyboje supaprastinimą. Puikiai suprantame, kad tik motyvuoti ir gerai aprūpinti pareigūnai gali geriausiai vykdyti savo užduotis ir tinkamai pasirūpinti šalies gyventojų saugumu“, – teigia ministrė A. Bilotaitė.

Pasak ministrės A. Bilotaitės, per pastaruosius trejus metus policijos sistemos biudžetas išaugo 40 proc. – tai yra beveik 100 mln. eurų. 

Jeigu 2020 m. policijos biudžetui buvo skirta 235 mln., tai šiemet policijos finansavimas pasiekė 334 mln. eurų.

Nuolat ieškoma būdų pareigūnams pritraukti ir juos išlaikyti tarnyboje.

Vilniuje tarnybą atliekantys policijos pareigūnai gauna vadinamąjį sostinės priedą – 150 eur. Vilniaus miesto savivaldybė pagal pasirašytą susitarimą tarnybą pradedantiems pareigūnams nuo šių metų skiria vienkartinę išmoką – 10 tūkst. eurų.

Šią išmoką jau gavo 27 sostinėje pradėję dirbti pareigūnai.

Artimiausiu metu bendradarbiavimo sutartis bus pasirašyta ir su Vilniaus rajono savivaldybe.

2024 m. valstybės biudžete vidaus reikalų sistemai skirtas beveik 1 milijardas eurų.

Net 853,4 mln. eurų iš šios sumos skirta viešojo saugumo sričiai.

Papildomai 37 mln. eurų skirti ir pareigūnų darbo užmokesčiui didinti, įskaitant Vidaus tarnybos statuto nuostatų įgyvendinimą.

Gerinamos pareigūnų darbo sąlygos – per pastaruosius trejus metus rekonstruoti 52 ir pastatyti 4 nauji policijos pastatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebėr kantrybės

Nebėr kantrybės portretas
Greičiau jau rinkimai, nebeįmanoma jų stebėti…

vargšė

vargšė portretas
korumpuota ir apsivogus proto ubagė :D)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių