Č.Juršėnas taupo ir šąla

Žinią, kad Kaune šiluma brangs 70 proc., vilniečiai vakar priėmė su užuojauta. Sostinėje šiluma brangs tik 53 proc., tačiau daug šeimų dar linkę kęsti šaltį, tarp jų ir Seimo pirmininkas su žmona.

Neranda bendros kalbos

Nuogąstavimai dėl gerokai pabrangusios šilumos kiršina vilniečių daugiabučių namų bendrijas: vieni pageidauja šilumos už bet kokią kainą, kiti šaldami rengiasi taupyti iki pirmųjų šalčių.

Nors šildymo sezonas Vilniuje oficialiai pradėtas pirmadienį, šis sprendimas patinka ne visiems. Kai kurie namai dar šąla.

Šeimyniškių gatvės (Žirmūnai) kelių daugiabučių, kurių viename įsikūręs Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas, kitame butą turi premjeras Gediminas Kirkilas, gyventojai vis dar šąla ir gūžčiodami pečiais vieni kitų klausinėja, kada galės mėgautis šiluma.

Renovuotame daugiabutyje gyvenančios jaunos šeimos priverstos pirkti elektrinius šildytuvus ir taip gelbėtis nuo peršalimo ligų, o jų kaimynai senjorai sako galintys pakentėti ir iki Vėlinių.

Č.Juršėnas apsirgo

Į nešildomą būstą po darbo grįžtantis Seimo pirmininkas Č.Juršėnas sakė, kad jo šeimos bute vėsu.

Peršalęs ir kosulio kamuojamas Seimo vadovas tikino, kad negalavimai nesusiję su tuo, kad jo namų dar nepasiekė šiluma, tačiau vylėsi, kad artimiausiu metu nebereikės šalti: "Turėjo įjungti jau pirmadienį, tikėkimės, tai bus greitai."

Jo žmona Jadvyga Juršėnienė dėl šildymo įjungimo turi kitokią nuomonę: "Mums tai nereikia. Česlovas darbe, aš viena namie. Pas mus žmonės nenori, kad įjungtų. Šiltas oras, dar nešalta. Užvakar buvo įgaliotinis, surašė visus, kurie nori, kurie nenori, kad įjungtų šildymą. Kai rinko parašus, pasirašiau, jog nenoriu... Kad dar šilta... Gal dar ir kitą savaitę nejungs, jeigu šitoks oras." Vėliau pridūrė, kad jos laiptinėje nė vienas gyventojas nenori, kad būtų pradėta šildyti.

Gyvena kantrūs kaimynai?

"Vilniaus diena" pakalbino ir Šeimyniškių gatvės 30-uoju, 34-uoju ir 38-uoju numeriais pažymėtų namų bendrijos pirmininką Joną Biržį, kuris atsakingas už sklandų daugiabučių administravimą.

Pirmininko teigimu, šildymo nori vienos laiptinės gyventojai, todėl, remiantis daugumos pageidavimu, į jų norus nebus atsižvelgta.

"Man svetimų pinigų tikrai negaila. Dauguma gyventojų prašo palaukti dar kelias dienas, todėl ir laukiam. Patys Juršėnai man skambino ir patikino, kad viskas gerai", – pasakojo bendrijos pirmininkas.

J.Biržio teigimu, šilumos vartotojai turi teisę nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios ir pabaigos. Taip elgtis jiems leidžia Šilumos ūkio įstatymas.

Žmona pyksta dėl renovacijos

Seimo pirmininko žmona nepritarė ir namo renovacijai. Šiuo metu šiltinamos daugiabučio sienos.

"Ta renovacija mažai ką duos, ji čia tik iš lauko, tik dėl grožio. Mes nenorėjom, nepasirašėm dėl renovacijos, kai buvo renkami parašai", – aiškino J.Juršėnienė.
Moteris teigė, kad renovacija kainuoja nemažai.

"Mūsų butas yra dviejų su puse kambario, tai mes sumokėjom 13 tūkst. vien už sienų šiltinimą. O dar liepė būtinai įsistiklint balkonus. Mūsų įstiklinti, bet sakė, kad ne tokia spalva, gadins vaizdą, todėl liepė pakeist. Dar reikės už balkonus mokėt. Už du bus beveik 3 tūkst.", – brangia renovacija piktinosi Seimo pirmininko žmona.


Šiame straipsnyje: juršėnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

pliusas

pliusas portretas
jei net pirmininko zmona bijo silumos kainu ir renovacijos, tai ka kalbet apie paprastus zmones...

Hahahahaha

Hahahahaha portretas
Č.Juršėnas taupo ir šąla, o Žuvėdros ėda, drasko, bet neryja!

tarskalas

tarskalas portretas
Taigi nesėdi jie tuose namuose, o dirba. Tai grįžta vėlai, kaip ir visi , arbatėlės kokios išgeria ir griūna į šiltus patalus. Kam be reikalo papildomai dar už šildymą mokėti, jei darbe gali nemokamai pasišildyti.
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių