Ieškantiems informacijos

Leidinys skirtas ekologijai ir ne tik – taip leidėjai pristato pirmą vos prieš kelias dienas pasirodžiusio žurnalo "Green'as" numerį.

"Jeigu pagal pirkimą pamatysime, kad žurnalas reikalingas, o iš reklamos galime visiškai padengti jo savikainą, leisime jį kas ketvirtį", – žada viena "Green'o" leidėjų Lauryna Tarvydienė. Ji pripažino, kad didžiausia problema renkant reklamos užsakymus gali tapti griežta leidėjų politika – siekiama užtikrinti, kad leidinyje reklamuojamos prekės ar paslaugos nekenktų aplinkai ar vartotojams. Todėl žadama nereklamuoti organizacijų, kurios pelnosi iš alkoholio, tabako, farmacinės, chemijos pramonės ir kt. Užtat žadama nemokamai pristatyti ekologišką produkciją gaminančias smulkias ir vidutines Lietuvos įmones.

Kai nemaža dalis Lietuvos rūpinasi ne tuo, kokį maistą valgo, o kiek jo turi, žurnalo leidėjai numerį skiria sveikos mitybos rūpesčiams. "Atsargiai – maistas!" – įspėja temos pavadinimas.

Skaitytojai galės sužinoti, kokią įtaką kokybei, sveikatai, planetai daro populiarūs maisto produktų priedai, ilginantys jų galiojimą, intensyvinantys skonį ir pan., ypatingo populiarumo šiandien sulaukia bandymai atsakyti į klausimą "ką". Pristatomas šiuo metu itin populiaraus amerikiečių rašytojo Michaelio Pollano požiūris į šiandienę maisto vartojimo kultūros padėtį. Jis įsitikinęs, kad rinkdamiesi parduotuvių siūlomą maistą mes valgome naftą ir spjaudomės CO2. Šalia ir straipsnis, aiškinantis, kaip atpažinti ekologišką maistą.

Tie, kurie iki šiol žinojo terminą "greitasis maistas" (angl. – fast food), sužinos, kad yra ir sąvoka "lėtas maistas" (angl. – slow food). Žurnale pristatomi ir lietuviški projektai "Jalta" bei "VivaSol".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių