Paskelbtas sostinėje iškilsiančios ugdymo įstaigos architektūrinis konkursas

  • Teksto dydis:

Vilniaus vystymo kompanija (VVK) viešųjų pirkimų tvarka paskelbė konkursą, kuriuo architektus kviečia teikti siūlymus dėl naujai projektuojamo darželio ir pradinės mokyklos sostinės Kalnėnų gyvenvietėje.

 „Naujoji ugdymo erdvė turėtų būti inovatyvi ir daugiakultūrė, o mokyklos teritorija – saugi ir su daugiafunkcine įvairių veiklų erdve, nepamirštant tvarumo aspektų,“ – išplatintame pranešime cituojama VVK projektų vadovė Eimantė Andrijauskaitė.   

Planuojama, kad sostinės Moravų gatvėje įsikursiančioje ugdymo įstaigoje galės mokytis ne mažiau kaip 956 mokiniai, o mokslo paskirties bendras preliminarus plotas sieks 11 tūkst. kv. metrų.

Projektas bus vertinamas pagal urbanistinius ir architektūrinius kriterijus, sostinės savivaldybės poreikių atitiktį bei projekto idėjos įgyvendinimo paslaugų kainą, nurodoma pranešime.

Tris geriausius projektus pateikusiems dalyviams, pasak VVK, bus įteiktos premijos. Pirmosios vietos laimėtojui bus skiriama 11 tūkst. eurų, antrosios – 9 tūkst. eurų, o trečiosios – 6 tūkst. eurų. Su pirmos vietos nugalėtoju bus pasirašoma projektavimo paslaugų sutartis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių