Save giria, kitus bara

Kaune išrinkti Seimo nariai pripažįsta, kad per mažai bendradarbiauja siekdami padėti miestui, kurio gyventojai už juos balsavo.

Dėl arenos nesutarė

Susitikti su miesto valdžia ir pabendrauti su žurnalistais į miesto savivaldybę atvykę Kauno vienmandatėse apygardose į Seimą išrinkti politikai džiaugėsi, kad Nemuno saloje statomiems pramogų ir sporto rūmams finansavimas nebus mažinamas. "Šitie Seimo nariai yra ne prašytojai, o kovotojai", – nevengė girti savęs ir kolegų Seimo narys konservatorius Arimantas Dumčius.

Jis negailėjo priekaištų Lietuvos liberalų sąjūdžio nariams Erikui Tamašauskui ir Daliai Teišerskytei. "Kai mes visi stengėmės, jie nepasirašė po kreipimusi dėl finansavimo Kauno pramogų ir sporto rūmams bei S.Dariaus ir S.Girėno stadionui. Ateityje taip neturėtų būti", – užsiminė A.Dumčius.

"Kol mokyklos ir jose besimokantys vaikai bus antrame plane, o į pirmą vietą bus keliama arena ar Valdovų rūmai, aš po tokiais projektais nepasirašinėsiu", – kolegų priekaištus atrėmė E.Tamašauskas. Jis atkreipė dėmesį, kad mažinant lėšas iš Valstybės investicijų programos, Kaune išrinkti politikai suskubo rūpintis tik pramogų ir sporto rūmų statybos finansavimu, o kiti projektai buvo likę nuošalyje.

Seimo nariai prisipažino, kad daugeliu atvejų veikia nekoordinuotai ir per mažai derina savo veiksmus tarpusavyje. Suskubę girtis nuveiktais darbais politikai neslėpė, kad daugiausiai dėmesio skiria savo apygardoms ir jose esantiems objektams.

Dalis projektų stringa

Seimo Biudžeto ir ekonomikos komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas priminė, kad birželį vėl bus peržiūrimas valstybės biudžetas. "Neišvengiamai reikės peržiūrėti mokestinę sistemą ir akcizus. Ypač reikės koreguoti tą verslo sritį, kuri užkrauta daugybe mokesčių – tai individualios įmonės ir patentininkai", – sakė Seimo narys ir prasitarė, kad svarstoma galimybė skatinti smulkųjį verslą suteikiant jiems "mokesčių atostogas".

Seimo nariai užsiminė, kad laikas pagalvoti apie Kauno objektų finansavimą kitąmet, nes netrukus prasidės 2010-ųjų valstybės biudžeto projekto svarstymai.

A.Dumčius įvardijo projektus, kurių įgyvendinimas stringa. Jo nuomone, pirmiausia reikėtų rūpintis Logistikos centro statybomis šalia Kauno ir europinės geležinkelio vėžės nukreipimu pro Kauną. "Nejuda Laisvės alėjos, Karo muziejaus sodelio, Čečėnijos aikštės rekonstrukcija", – dėstė Seimo narys.

Politikė išbarė merą

V.M.Čigriejienė negailėjo kritikos savivaldybės valdininkams, atsakingiems už švietimo reformą ir švietimo įstaigų renovaciją. Jos nuomone, neaiškūs kriterijai, pagal kuriuos mokyklos įtraukiamos į sąrašą lėšoms renovacijai gauti, blogai rengiami techniniai projektai.

Seimo narė atkreipė dėmesį, kad Švietimo ir kultūros departamentas, Švietimo ir ugdymo skyrius bei kiti poskyriai neretai dubliuoja funkcijas ir klaidina žmones. "Mere, taip jau neįmanoma. Prašyčiau priversti Antaną Bagdoną dirbti savo tiesioginį darbą", – ragino merą Andrių Kupčinską Seimo narė.

Seimo nariai sutarė, kad būtina vienyti jėgas rūpinantis Kauno investiciniais projektais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

medikas

medikas portretas
profesoriui jau laikas pailsėti

zippux

zippux portretas
Tamašauskai, nuo kada tau mokyklos ir mokiniai parūpo? Išverstaskūris......

kilpa

kilpa portretas
jo p. Bagdonui reikėtų uzsiimti tiktai tiesioginėm pareigom, o ne Papidomu darbu, kuris jam BRANGUS>>>>>>>>>>
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių