Seimo Audito komitete – Nacionalinio stadiono koncesijos sutarties svarstymai

Seimo Audito komitetas trečiadienį tęsia pakoreguotos Nacionalinio stadiono koncesijos sutarties projekto svarstymą.

Kaip BNS sakė komiteto vadovas Zigmantas Balčytis, bus dar kartą išklausoma Vilniaus savivaldybės pozicija.

„Aiškinsimės, ką jie keičia, į ką atsižvelgia, į ką – ne. Išklausysime, kokius jie (savivaldybė – BNS) pateiks argumentus. Pagal mus, tas koncesininko indėlio į projektą dydis yra per mažas, jie sako, kad tinkamas“, – posėdžio išvakarėse BNS sakė Z. Balčytis.

Kitą savaitę komitetas planuoja išgirsti ir Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) išvadą dėl stadiono koncesijos sutarties.

„Paskutinį teisinį žodį pateiks kitą savaitę. Kol kas ji (VPT – BNS) nespėjo įvertinti paskutinio koncesijos sutarties varianto. Po VPT išvadų bus jau rimtesnis svarstymas“, – teigė Z. Balčytis. 

Vilniaus miesto taryba prieš porą savaičių pritarė daugiafunkcio komplekso su nacionaliniu stadionu statybos koncesijos sutarties pakeitimams, projekto kainą indeksuojant beveik 20 tūkst. eurų mažiau nei patvirtinta vasarį.

Savivaldybės administracija tada teigė naują projekto vertę pakoregavusi atsižvelgiant į balandį pateiktas VPT pastabas, bet VPT sako, kad savivaldybė neatsižvelgė į dalį esminių pastabų.

Komplekso statybos kainą, kaip ir anksčiau, siūloma indeksuoti 40,35 proc. Tačiau pritarus sutarties pakeitimams savivaldybės ir Vyriausybės dalis mažėtų nuo 28,7 iki 26,12 proc., o projektą ketinančios perimti „Hanner“ dalis didėtų nuo 11,6 iki 14,23 proc. (nuo 9,5 mln. eurų iki 10,9 mln. eurų, be PVM).

Atnaujintą koncesijos sutartį dar turės patvirtinti Europos Komisija – ji patikrins, ar pakeitimais nėra suteikiama neteisėta valstybės pagalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andreas

Andreas portretas
Kiek dar galima tai svarstyti? Senai jau reikia statyti.

Pala pala

Pala pala portretas
Prie ko čia Nacionalinis stadiinas tai tiesuog Vilniaus stadionas. Mes visi šitam šposui nesimesim:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių