Šokiravo kraupus vaizdas: visiems matomoje vietoje – kaugė šunų gaišenų

  • Teksto dydis:

Atvykusią pasiimti savo nugaišusio šuns vilnietę nemaloniai nustebino pamatytas vaizdas Vilniaus gyvūnų globos namuose. Viešoje vietoje moteris išvydo kaugę gyvūnų gaišenų. Negana to, jai teko susidurti su itin nemandagiu darbuotojų elgesiu.

„Vilniaus „Grinda“, ar tai normalu?“ – feisbuke rašė moteris ir pasidalijo kraupiu vaizdu, kurį išvydo prie įvažiavimo vartų.

Jos pasidalintuose vaizdo įrašuose matyti šunų gaišenos, atsainiai sumestos į vieną krūvą.

„Suprantu, tai kasdienybė, bet galbūt galima kažkaip tą „nukelti“ už pastato, bet ne viešai visiems matomoje vietoje?“ – klausė vilnietė.

Moteris teigė, kad jos nugaišęs šuo jai buvo grąžintas šiukšlių maiše, karutyje, kuriame buvo vandens. Paklausus darbuotojų kodėl, šie jai atsakė – naktį lijo lietus.

„Net nepasivargino išpilti prieš atvežant iki automobilio“, – rašė ji ir pridūrė, kad ant maišo priklijuotame lape buvo užrašas: „Neišmesti, nesivežti, nedėti į šaldytuvą.“

Moteris taip pat teigė, kad darbuotojai su ja bendravo itin nemandagiai.

„Diedai“ dar pagrasino: ko čia vaikštai kaip turistė? Pasiimk savo dvėselieną (kalbėjo rusiškai) ir „pipink“ iš čia, nes uždarysiu vartus ir neišeisi. „Grinda“ atnaujino pastatus, pasivadino gyvūnų globos namais bet, požiūrio – ne. Linkiu niekam neturėti su jais reikalų, jie kaip buvo „killeriais“, taip ir liko. Saugokite savo gyvūnus“, – patarė vilnietė.

Į šią situaciją sureagavo ir pati „Grinda“, administruojanti Vilniaus gyvūnų globos namus. Įmonė atsiprašė ir teigė, kad „netoleruos tokios nepagarbos gyvūnams ir išėjusiai gyvybei.“

„Tiek metų atliktus gerus darbus – išgelbėtas gyvybes, pagerintas beglobių gyvūnų laikymo sąlygas – vienu mostu nubraukė neatsakingo darbuotojo atsainus požiūris į prarastą gyvybę. Kritusio augintinio palaikai šeimininkei turėjo būti perduoti su derama pagarba“, – rašė įmonė savo pranešime.

Įmonė atsiprašė gyvūnų mylėtojų ir tikino, kad su taip pasielgusiu darbuotoju teks atsisveikinti, kadangi jo požiūris į gyvūnus visiškai prasilenkia su Vilniaus gyvūnų globos namų vertybėmis.

„Vilniaus gyvūnų globos namai atlieka kelias miesto gyvenimui svarbias funkcijas – ne tik sugauna pasiklydusius augintinius, suteikia jiems būtinąją veterinarinę pagalbą ir laikiną prieglobstį, kol šie grįš pas savo šeimininkus ar ras naujus namus. Ne mažiau svarbi funkcija – sanitarinės Vilniaus miesto sveikatos užtikrinimas: surenkame gatvėse autoįvykiuose žuvusius, viešosiose erdvėse rastus kritusius ar veterinarijos klinikose užmigdytus gyvūnus, operacines atliekas ar pas gyvūnų savininkus nugaišusius gyvūnus ir perduodame šalutinius gyvūninius produktus juos utilizuojančiai įmonei“, – teigė „Grinda“ ir paaiškino, kad šalutiniai gyvūniniai produktai laikinai laikomi šaldiklyje, o moters vaizdo įraše užfiksuotas pasirengimas juos perduoti utilizavimo įmonei.

„Vaizdas ir darbas – ne iš maloniųjų, tad suprantama, kad galėjo šokiruoti tam nepasiruošusius lankytojus“, – rašė įmonė.

„Grinda“ tikino, kad įmonė ir Vilniaus gyvūnų globos namai peržiūrės šio darbo organizavimo procesus, kad būtų sumažintas neigiamas poveikis aplinkiniams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žinokite

žinokite  portretas
kad gyvūnų prieglaudose gyvūnai gaišta nuo bado ir troškulio, o žiemą dar ir nuo šalčio. Kas tik galite, imkite gyvūnus iš prieglaudų, nekiškite tūkstančių gyvūnų veisėjams, o gelbėkite šiuos nelaimėlius. Jie jums atsidėkos begaline meile ir prieraišumu už išgelbėjima.

Anonimas

Anonimas portretas
VISI NUKAUTI UKRAINOJE ZE PATRIOTAI...

Cha

Cha portretas
Kai pradėsite kariauti, jūsų lavonai taip mėtysis gatvėse. Nestovės nei garbės sargyba, nei orkestras negros prie jų. Galės tada ta naivi bobelė aikčioti ir aimanuoti. Priviso visokių kvaišų miestuose...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių