Sostinėje atnaujinta Neries krantinės atkarpa nuo Šilo tilto iki brolių Vileišių skvero

  • Teksto dydis:

Vilniuje baigta rekonstruoti beveik 2 km kairės Neries krantinės atkarpa nuo Šilo tilto iki brolių Vileišių skvero.

„Saugiai ir patogiai keliauti į miesto centrą iš Žirmūnų ir Antakalnio jau galima ir kaire krantinės puse. Tikimės, kad šios atkarpos rekonstrukcija paskatins daugiau vilniečių persėsti iš automobilio ant dviračio, o miesto svečius – atrasti vieną seniausių sostinės rajonų – Antakalnį, kuris turi turtingą istoriją bei kultūrinį paveldą“, – pranešime cituojama Vilniaus vystymo kompanijos vadovė Laura Joffė.

Pasak Vilniaus savivaldybės, rekonstruojant atkarpą buvo sutvarkyti dviračių ir pėsčiųjų takai, įrengtas apšvietimas, suformuotos lietaus surinkimo sistemos, atkarpos papildytos mažosios architektūros elementais. Be kita ko, sutvarkytas ir krantinės šlaitas – jis apsodintas naujais želdiniais.

Tuo metu krantinėje ties P. Vileišio gatve įrengta dviračių eismui skirta važiuojamoji dalis, kurioje pirmenybė teikiama dviračiams.

Šį pavasarį taip pat pradėta tvarkyti atkarpa nuo brolių Vileišių skvero iki Žaliojo tilto. Šiuos rekonstrukcijos darbus planuojama užbaigti 2025 m. pirmąjį pusmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių