Sostinėje tvarkomos Tauro kalno parko prieigos: skelbia, kada darbai bus baigti

  • Teksto dydis:

Pradėti Tauro kalno parko teritorijos tvarkymo darbai įsibėgėja, skelbia Vilniaus savivaldybė. Didžiąją dalį jų žadama baigti dar šiemet, o visą viešąją erdvę atverti kitąmet.

Anot savivaldybės, 11,4 ha ploto teritoriją, įskaitant Liuteronų sodą, planuojama sutvarkyti taip, kad ji pabrėžtų vėliau atsirasiančios Nacionalinės koncertų salės architektūrinį charakterį ir taptų patogia viešąja erdve miestiečiams.

Tauro kalno apačioje, ties Pamėnkalnio gatve, jau sutvarkytos automobilių aikštelės: viena – šalia V. Kudirkos gatvės, kita – šalia Tauro gatvės. Šią savaitę taip pat atidarytas pėsčiųjų ir dviratininkų viadukas Naujamiestyje.

Nurodoma, kad didelėje atnaujinamoje teritorijoje taip pat vyksta bendri Tauro kalno tvarkymo darbai: tiesiami inžineriniai tinklai, įrengiami ir atnaujinami pėsčiųjų takai, šaligatviai, montuojamos vaikų žaidimo aikštelės bei sporto paskirties lauko treniruoklių aikštelė. Šiemet taip pat planuojama atnaujinti ir Tauro gatvės asfalto dangą bei šaligatvius nuo Pamėnkalnio iki Kalinausko gatvės.

Be kita ko, šioje teritorijoje, siekiant ją išlaikyti žalia erdve, sodinami nauji augalai ir tvarkomi esami medžiai bei kiti želdiniai.

Tuo metu Liuteronų sode jau vyksta baigiamieji darbai. Parką šalia Santuokų rūmų ketinama atverti dar šią vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kada valdininkai pakels smirdančius už ir patikrins kaip turtyngi gyvuliai okupavo ežeru pakrantes .

O kaip

O kaip portretas
per betvarkę sankryžoje su Pamėnkalnio g. nukentėjęs (smarkiai susitrenkęs) žmogus? Jau pasveiko ir liuoksi, lyg čempionas? Ar liko neįgaliu?

Anonimas

Anonimas portretas
NESISEKA LIUTERONAMS...TARYBINIAIS METAIS ANT JŲ KAULŲ BUVO ŠOKIAI O DABAR IR PADAINUOS...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių