Sostinės Naujamiestyje bus įrengtas Šv. Florijono skveras

  • Teksto dydis:

Vilniaus Naujamiesčio rajone, tarp Mortos ir T. Ševčenkos gatvių, netoli Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, bus įrengtas Šv. Florijono skveras, skirtas ir ugniagesiams gelbėtojams.

„Unikalios viešosios erdvės kuriamos atsižvelgiant į vietą, istoriją, kaimynystę. Šio skvero įrengimas pratęs Vilniaus viešųjų erdvių tvarkymo darbus, kurių šiemet kaip niekad gausu – net devyniolika“, – projektuotojos „ID Vilnius“ pranešime teigė Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

„ID Vilnius“ atstovo Jokūbo Baltrukonio teigimu, skveras siejasi su tarp Mortos ir Švitrigailos gatvių įsikūrusiu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu, todėl, pavyzdžiui, žaidimų aikštelės dangoje numatoma įamžinti departamento ženklą.

„Šv. Florijono skvere bus įrengti pasivaikščiojimo takai, mažosios architektūros elementai, vaikų žaidimo aikštelė, aktyvaus sporto ir poilsio aikštelės“, – BNS sakė jis.

Anot J. Baltrukonio, dar neaišku, už kokią sumą ir koks rangovas įrengs skverą, tačiau jam jau yra išduotas statybų leidimas.

„Pradėti rangos darbus planuojama kitų metų pavasarį, baigti – iki 2026 metų vasaros“, – sakė jis.

Projektą finansuos Vilniaus savivaldybė ir Europos Sąjunga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių