Studentams geriau vaikščioti pėsčiomis

Šiuolaikinis studentas be automobilio – kaip be rankų. Toks įspūdis susidaro pažiūrėjus į Vilniaus universiteto automobilių stovėjimo aikštelę Saulėtekyje. Mašinos čia jau seniai netelpa, bet studentai atkaklūs – pėsti nevaikšto.

Galvos skausmas

Vilniaus universiteto administracijos reikalų prorektorius dr. Aleksas Pikturna pritarė, kad automobilių stovėjimo aikštelės – vienas didžiausių universiteto rūpesčių.
"Plėsti automobilių aikštelės negalime. Aplinkui miškas, todėl dauguma studentų, ypač nevairuojančių, pasipriešintų tokiam poelgiui", – skundėsi prorektorius.
Vienintelė A.Pikturnos viltis – projektas "Saulėtekio slėnis", kurio statybos turėtų prasidėti jau po metų.

"Jeigu struktūrinių fondų finansavimas nestrigs, kitais metais bus pradėtas statyti modernus "Saulėtekio slėnis", kuriame numatyta statyti ne tik naujus mokslo rūmus, bet ir dideles požemines saugomas automobilių aikšteles", – vylėsi prorektorius.

Reikia dviračių

Administracijos reikalų prorektorius pripažino, kad įrengti aikšteles trukdo ir pinigų stygius.

"Negalime sutvarkyti net studentų bendrabučių, tai ką jau kalbėti apie automobilių stovėjimo aikštelės plėtrą. Aišku, kad būtina ją didinti, tačiau finansiškai universitetas yra nepajėgus. Vienintelė išeitis – studentai turėtų dažniau važinėti dviračiais", – alternatyvą siūlė A.Pikturna.

Jis teigė, jog šia tema dažnai diskutuoja su Studentų atstovybe, tačiau padėtis kol kas negerėja.

"Kol nepakeisime studentų mąstymo, bėdų neatsikratysime. Kita vertus, suprantu juos. Saulėtekis yra gana toli nuo kitų miesto rajonų ir sostinės centro", – sakė prorektorius.

Nėra pinigų

Vilniaus miesto savivaldybės Detaliojo planavimo skyriaus vedėjas Gintaras Kuodis tikino, kad plėtros projektai jau yra paruošti, tereikia sulaukti lėšų.

"Deja, automobilių stovėjimo aikštelės plėtros projektas nėra pirmenybinis klausimas, kurį būtų galima greitai išspręsti. Jau yra ruošiami planai, kaip būtų galima padidinti stovėjimo aikštelių skaičių. Tačiau tam reikia ir laiko, ir pinigų", – apgailestavo vedėjas.
Vyras pripažino, kad viena alternatyvų galėtų būti daugiaaukštė aikštelė arba požeminiai garažai. Deja, tokie projektai vis dar kabo ore.

Apklausa

Daiva Dulskaitė studentė

Saulėtekyje visada sunku rasti vietą automobiliui. Dažnai tenka matyti, kaip studentai mašinas stato neleistinose vietose arba kur parkelyje. Deja, universiteto administracija nesprendžia šio klausimo. O studentai patys, manau, yra bejėgiai kažką pakeisti.

Arūnas Tuzikas studentas

Labai džiaugiuosi, kad turiu nedidelį automobilį, tokį lengviau įsprausti tarp kitų. Nors ir jam tenka ilgai ieškoti vietos, nes aikštelė beveik visada būna pilna. Tokia pati padėtis yra ir prie studentų bendrabučių.

Dalia Pučkelytė Vilniaus universiteto jaunesnioji mokslo darbuotoja

Mūsų studentams trūksta kultūros, dažnai randu užstatytą automobilį. Žinoma, tai mūsų visų problema – aikštelė gerokai per maža tokiam kiekiui automobilių.

Simonas Bermontas studentas

Į universitetą stengiuosi nevažiuoti automobiliu, nes matau, kokios spūstys susidaro aikštelėje, ypač rudenį. Esu girdėjęs kolegų skundų dėl to, kad dažnai yra užstatomi automobiliai, bet pačiam su tuo dar neteko susidurti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

raudona

raudona portretas
Studentai, jauniems žmonėms pasportuoti reikia. Kam tas automobilis jums?! Džiaukitės ir naudokitės nuolaidomis, kol jų dar turite.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių