Teismas leido tęsti Vilniaus daugiabučių namų administratorių atranką

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį panaikino nutartį, stabdančią sostinės daugiabučių namų administratorių rinkimo procedūras.

Vilniaus miesto savivaldybės teigimu, teismas, priimdamas sprendimą dėl laikinųjų apsaugos priemonių panaikinimo, konstatavo, kad stabdyti procedūras šioje stadijoje - neproporcinga, neadekvatu ir nepagrįsta gyventojų atžvilgiu.

„Teismas, atsižvelgęs į savivaldybės argumentus dėl viešojo intereso užtikrinimo administratorių skyrimo procedūroje, priėmė nutartį, kuria leido tęsti šiuos procesus. Teismas nutartyje pasisakė, kad visi gyventojai, kurie dalyvauja administratorių pasirinkimo procese, teismo pritaikytomis laikinosiomis apsaugos priemonėmis yra nepagrįstai suvaržyti išreikšti savo valią ir pasirinkti jiems labiausiai tinkantį administratorių“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Praėjusią savaitę Vilniaus miesto apylinkės teismas savivaldybės administracijai uždraudė laikinai tęsti bet kokius su atranka susijusius veiksmus ir iki 2023 metų pratęsė 10 koncerno „Icor“ valdomų bendrovių bei įmonių „Verkių būstas“ ir „Naujininkų ūkis“ administravimą iki šiol prižiūrėtuose daugiabučiuose.

Praėjusią savaitę sostinės savivaldybė pradėjo antrą daugiabučių administratorių rinkimų turą. Planuota, kad jame administratorių rinks apie 3 tūkst. daugiabučių, o balsavimas buvo numatytas iki lapkričio 5 dienos.

Sostinės savivaldybė skelbė, jog 2017-ųjų pabaigoje baigėsi daugiabučių namų administratorių penkerių metų paskyrimo terminas, todėl gyventojai turi išsirinkti naujus. Savivaldybė planavo organizuosianti administratorių rinkimus apie 4,4 tūkst. daugiabučių.

Savivaldybės skelbiamais duomenimis, Vilniuje yra daugiau kaip 7 tūkst. daugiabučių, juos administruoja 40 bendrovių. Daugiabučių namų administratoriai renkami penkeriems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gina

Gina portretas
Mano vardas yra Gina Acampora, šiandien aš kalbėjau kaip laimingiausias žmogus visame laukiniame pasaulyje, ir aš pasakiau sau, kad bet kuris skolintojas, kuris išgelbės mano šeimą nuo prastos situacijos, pavadinsiu visą laukinį pasaulį, ir aš taip labai džiaugiuosi galėdama pasakyti, kad mano šeima sugrįžta gerai, nes man prireikė 100 000 eurų paskolos, kad galėčiau pradėti visą gyvenimą dėl savo profesijos, nes aš esu viena mama, su 4 vaikais, o visas pasaulis atrodė, kad jis kabo manęs, kol susitiko su Dievu, išsiuntė paskolą, kuri pakeitė mano gyvenimą ir savo šeimos gyvenimą, Dievas, bijodamas įmonės, Nora Mildred, ji buvo išganytojas Dievas, išsiųstas išgelbėti savo šeimą su 100 000 eurų paskola, kreipkitės į noramildred.loan@hotmail.com

Kas galėtų

Kas galėtų portretas
sutramdyti daugiabučių gyvenamųjų namų administratorių savivaliavimus?Żmonės nusipirko butus, savivaldybės paskyrė administruoti privatininkams ir sakydama, kad jie priżiūrės ir tvarkysis geriau,bet pamiršo pasakyti,kad TIKRIEJI namų savininkai yra butų šeimininkai,o administratoriai turi padėti tvarkyti ir priżiūrėti bendrą namo ūkį.Deja,bet jie jaučiasi tikraisiais šeimininkais,gyventojams liko tik prievolė mokėti tiek,kiek priskaičiuojama uż atliktus ir nežinia dar kokius darbus,nes gyventojai dažniausiai neinformuojami.Nebūtų taip įnirtingai kovojama dėl kiekvieno namo,jeigu tik SĄŽININGAI vykdytų namo savininkų prašymus atlikti vienokius ar kitokius darbus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių