Vilniaus klinikinę ligoninę pertvarkyti numatoma per metus

Vilniaus klinikinės ligoninės ir jos filialo sujungimą numatoma įgyvendinti per metus, pertvarka palies iki dešimties darbuotojų, žada Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

Savivaldybės sekretoriate parengtas projektas, kuriuo numatyta jau nuo birželio pabaigos nutraukti Antakalnio filialo veiklą, iki rugpjūčio pabaigos pasirengti bei kitų metų vasarį įgyvendinti įstaigos pertvarką paliekant tik vieną abiejų juridinį statusą – Vilniaus miesto klinikinę ligoninę.

Kaip skelbia delfi.lt, dėl to sujudo filialo darbuotojai, jie sako nebuvę informuoti apie pelningai veikiančios įstaigos naikinimą, tad planuoja rinkti pacientų parašus, kreiptis į merą.

Tai būtų dubliuojančių tarnybų sujungimas, veiklos efektyvumo didinimas. Tas ažiotažas, matyt, kilo dėl antraštės, nes antraštėje mūsų savivaldybės administracijos buvo neatsargiai įvardyta „dėl filialo veiklos stabdymo“.

Pasak G.Palucko, ligoninės ir jos filialo administracinės struktūros sujungimas yra tik formalus veiksmas po to, kai pernai Vilniaus taryba nusprendė neatskirti šių ligoninių – tuomet planuota jos filialą perduoti Sveikatos apsaugos ministerijai, kad čia galėtų būti kuriamas Geriatrijos centras ir gydomi senoliai.

„Tai būtų dubliuojančių tarnybų sujungimas, veiklos efektyvumo didinimas. Tas ažiotažas, matyt, kilo dėl antraštės, nes antraštėje mūsų savivaldybės administracijos buvo neatsargiai įvardyta „dėl filialo veiklos stabdymo“. Tai žmonės, aišku, natūraliai pasimetė. Bet tiek įstaigos vadovas, tiek savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento vadovas su profesinėmis sąjungomis yra apie tai šnekėję, tad truputį yra netikėtumo efektas. Bet sujungimas darbuotojams bus naudingas, nes darbo užmokesčio skirtumas tarp filialo ir ligoninės pagrindinės siekia net 20 procentų kai kuriems tos pačios srities gydytojams“, – aiškino vicemeras.

Anot jo, pertvarka palies tik 6-8 žmones, jiems taip pat bus pasiūlytos naujos pareigos.

G.Paluckas taip pat sako, kad net ir neperdavus įstaigos pavaldumo ministerijai, iki 2019-ųjų neatsisakoma planų pertvarkyti filialą į Geriatrijos centrą, šiuo metu teikiamos paraiškos europiniam finansavimui, kad patalpas būtų galima pritaikyti senoliams gydyti.

Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba vasario pabaigoje buvo įspėjusi ligoninę, kad ji neatitinka radiologijos paslaugų teikimo reikalavimų, nes neturi savo įrangos, budinčio personalo, o paslaugas nuomojasi. Tuomet įspėta, kad nepašalinus trūkumų bus naikinama jos licencija. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tuomet nuramino, kad tai nebus daroma, o susidariusias problemas spręs bendra ministerijos, savivaldybės ir ekspertų darbo grupė. Anot G.Palucko, šiuo metu grupė dar dirba, o problema yra aktuali mažiausiai dviems dešimtims šalies ligoninių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sec. komentaras

Sec. komentaras portretas
Dar juokingiau....nuo kada ligonine dirba pelningai?Pelna jie gauna is ko?Dabar dar idomiau,...yra planu ikurti slaugos centra.Taigi tuo tiksklu ir administracija jungiama.Tada neliks dubliuojanciu skyriu,o pastatas liks nereikalingas.Ir teisingai.Ten dirbantys medikai gales buti pirmieji senuku slaugos centro pacientai.

Spec.komentatorius

Spec.komentatorius portretas
Niekas nepasikeis. Tik ligonine bus pertvarkoma per kelias etapus i slaugos.Cha cha cha.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių