Vilniaus maratone sekmadienį bėgs daugiau kaip 1000 NATO sąjungininkų karių

  • Teksto dydis:

Sekmadienį vyksiančiame Vilniaus maratone dalyvaus ir daugiau kaip 1000 NATO sąjungininkų karių, praneša Krašto apsaugos ministerija. Renginiu siekiama pademonstruoti tvirtą solidarumą ir vienybę su Lietuvos gyventojais, taip pat pabrėžti NATO sąjungininkų buvimą regione, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.

„Kariai, kurie sekmadienį bėgs kartu su mumis, dar kartą parodys geležinį NATO sąjungininkų įsipareigojimą. NATO priešakinių pajėgų bataliono karių dalyvavimas Vilniaus maratone simbolizuoja ne tik glaudžią partnerystę, bet ir pasitikėjimą tarp mūsų sąjungininkų ir Lietuvos žmonių“, – KAM pranešime žiniasklaidai cituojama krašto apsaugos viceministrė Kamilė Gogelienė.

Ministerijos teigimu, šiuo metu NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupę sudaro sąjungininkų kariai iš Vokietijos, Nyderlandų, Norvegijos, Čekijos, Belgijos ir Liuksemburgo.

„Esu labai laimingas ir dėkingas, kad galėsime dalyvauti šiame puikiame renginyje ir prisidėti prie taikos ir saugumo čia, Lietuvoje“, – sakė NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Lietuvoje Lietuvoje vadas plk. ltn. Sebastiaanas Schillemansas.

Sekmadienį sostinėje vyks „RIMI Vilniaus maratonas“, dėl renginio centrinėje miesto dalyje numatomi eismo ribojimai, informuoja Vilniaus miesto savivaldybė. Dėl to mieste vienai dienai keisis ir eismo maršrutai.

Pranešama, kad sekmadienį pakeistomis trasomis važinės 1G, 3G, 6G, 10, 21, 22, 33, 40, 43, 46, 52, 53, 56, 73, 88, 88N, 89, 123 maršrutų autobusai bei 2, 3, 4, 6, 7 ir 17 troleibusai. Laikinus transporto tvarkaraščius galima rasti internete, JUDU svetainėje.

Pažymima, jog sekmadienį iki 20 val. sostinėje bus draudžiamas transporto priemonių eismas Gedimino pr. dalyje nuo Vinco Kudirkos aikštės iki Šventaragio gatvės, Šventaragio g. dalyje nuo Universiteto iki Tilto gatvės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

To pilietis

To pilietis portretas
fufaike neturi ką veikti ?

Pilietis

Pilietis portretas
Va kiek okupantu dykaduoniu... I ukraina juos geriau siust
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių