Vilniečiai Mokytojų namų kiemelyje atsisveikino su žaliaskarėmis

  • Teksto dydis:

Vilniaus mokytojų namų kiemelyje pakiliai ir džiaugsmingai atsisveikinta su eglutėmis, kurios tiek jaudulio ir džiaugsmo suteikė visų namams ir širdims.

Apšviestame kieme surengtos įvairios pramogos mažiesiems. Vilniečiai skubėjo į kiemelį, nešini nubyrėjusiais spygliais eglutėmis. Organizatoriai džiaugėsi, kad šiemet jų buvo surinkta rekordiškai didelis skaičius – apie 300. Į didelį sunkvežimį, kurį jau daugelį metų parūpina UAB „Stebulė“, vos visos besutilpo.

Vaikučiai džiaugėsi, kad  už gerus darbus buvo apdovanoti „Vilniaus gerų vaikų bendruomenės pažymėjimais“.  Jų buvo įteikta  per  200. Tėveliai patvirtino, kad gavę šį pažymėjimą,  vaikučiai ateinančius metus labai atsakingai vykdo savo pareigas.

„Lik sveika, Kalėdų eglute“ renginio metu buvo parašyta tiek daug padėkos laiškų Kalėdų Seneliui, kad stebuklingas balionas su laiškais sunkiai kilo į dangų.

Ilgakepuriai miško gyventojai parodė muzikinę pasaką,  o suskambus fanfaroms,  pasirodė Trys Karaliai, kurie laimino visus susirinkusius ir linkėjo gerų metų.

Atsisveikinus su Karaliais,  sunkvežimis pajudėjo iš kiemo.  Sunkvežimis išvežė eglutes ten, kur jos bus labai naudingos ir toliau –  bus smulkinamos ir panaudojamos biokurui.

Mokytojų  namai šią šventę organizuoja jau 22 metus. Švente siekiama išmokti gerbti  gamtą ir savo miestą.  Kaip kilo ši idėja? Po Kalėdų šventės eglutės dar labai ilgai mėtydavosi po miestą. Matydami tokį vaizdą, Mokytojų namų darbuotojai sugalvojo organizuoti šventę „LIK SVEIKA, KALĖDŲ EGLUTE“, kad tėvai nuo  mažumės deramai ugdytų savo mažuosius.

Dabar ne tik  Vilniaus įvairiuose rajonuose, bet ir daugelyje Lietuvos miestų organizuojamos panašios šventės, prie mokyklų ir įvairių aikštelių statomi konteineriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių