Vilniuje – kaltųjų paieškos: bijo ilgesniam laikui palikti automobilius požeminiame garaže

  • Teksto dydis:

Vilniuje – kaltųjų paieškos. Vieno požeminio garažo savininkai skundžiasi dėl itin prastos jo būklės. Esą vieną dieną jis gali tiesiog sugriūti. Bijoma net ilgesniam laikui palikti automobilius. Patys vairuotojai piktinasi garažų bendrijos neveiksnumu bei virš jų esančia automobilių aikštele. Pastarąją prižiūri prekybos centras „Mada“. Tuo metu Vilniaus savivaldybė sako, kad dėl susidariusios situacijos yra atsakingos abi pusės.

„Bus nelaimė. Buvo sprogimas devynaukštyje, tai dabar automobilių aikštelė sugrius. Ir tada nebus kaltų“, – tvirtino garažų savininkai.

Krintantis tinkas, rūdijantys vartai. Tai – dalis priežasčių, dėl kurių vairuotojai baiminasi laikyti automobilius. Požeminėje aikštelėje dėl susidariusios didžiulės drėgmės telkšo net balos.

Vairuotojai tikina, kad ši problema atsirado ne per vienerius metus. Pasak jų, atitinkamos institucijos nekreipia dėmesio.

„Jau dešimt metų, gal daugiau, niekas neprižiūri“, – sakė garažo savininkas.

92 garažai priklauso įmonei „255-oji Garažų statybos ir eksploatavimo bendrija“. Gyventojai piktinasi, kad šios bendrijos pirmininkui visiškai nerūpi vairuotojų problemos. Tačiau, kaip paaiškėjo, bendrijos pirmininkas net nėra teisiškai įregistruotas.

„Bendrija neturi valdymo organų, kadangi jų kadencija – seniai pasibaigusi. Paskutinį kartą bendrijos pirmininkas ir valdybos nariai buvo išrinkti 2018 metų pabaigoje“, – nurodė Vilniaus savivaldybės laikinoji būsto administravimo poskyrio vedėja Stasė Kvederienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

LNK žinios susisiekė su 2018 metais išrinktu garažų bendrijos pirmininku, tačiau nuo platesnių komentarų jis susilaiko.

Iš 92 garažų – 29 bendrovės yra įmonės „Limada“ nuosavybė. Šiai įmonei priklauso ir prekybos centras „Mada“, kurio automobilių stovėjimo aikštelė bei pati parduotuvė įsikūrusi virš požeminių garažų.

„Limados“ direktorė Sigita Stasiūnienė atsakymus į klausimus atsiuntė raštu.

„Vertindama „Limadai“ priklausančio turto būklę, galiu teigti, kad situacija juose yra skirtinga. Ne visuose garažuose yra drėgna, ne į visus patenka vanduo. Mano žiniomis, skirtinga situacija yra ir pas kitus garažų savininkus. Vertinant, kad dalis garažų turi drėgmės problemą, rūpesčiai tikrai yra pagrįsti ir motyvuoti“, – rašoma „Limada“ direktorės atsakyme LNK Žinioms.

Per perdangą matyti daugybiniai pratekėjimai, metalinės garažo durys praktiškai visos yra pažeistos korozijos. Tuo aktu teiksime įpareigojimą bendrijai.

Savivaldybės specialistai buvo atvykę į bėdų kamuojamą statinį. Atstovės teigimu, vairuotojų rūpestis yra pagrįstas. Pasak jos, akivaizdžiai matosi, kad statinys turi problemų.

„Per perdangą matyti daugybiniai pratekėjimai, metalinės garažo durys praktiškai visos yra pažeistos korozijos. Tuo aktu teiksime įpareigojimą bendrijai“, – aiškino S. Kvederienė.

Patys garažai buvo pastatyti dar praeito amžiaus devintajame dešimtmetyje, o 2003-aisiais metais, prekybos centro „Mada“ rekonstrukcijos metu, buvo pastatyta ir daugiaaukštė automobilių aikštelė, kuri išdygo būtent ant minėtų garažų.

Statybos inspekcija informavo, kad ant senų pamatų statyti naujas konstrukcijas galima įvertinus atliktus tyrimus ir konstrukcinius skaičiavimus.

Po daugiau nei 20 metų prekybos centras bus vėl rekonstruojamas, statybos darbai planuojami kitų metų pavasarį. Tiesa, patys garažai rekonstrukcijos nesulauks.

„Požeminės automobilių aikštelės pastatas priklauso „255-ajai Garažų statybos ir eksploatavimo bendrijai“. Taigi, visi planuojami projektavimo / remonto darbai, gerinantys bendrijos turtą, gali būti organizuojami tik pačios bendrijos iniciatyva ir lėšomis. „Limados“ daugiaaukštė aikštelė bus sutvarkyta įgyvendinant prekybos centro rengiamą rekonstrukcijos projektą“, – atsakė „Limada“ direktorė S. Stasiūnienė.

Miesto būsto administravimo vedėja pastebi, kad dėl skirtingų savininkų reikėtų parengti bendrojo naudojimo objekto aprašą, tada nereikėtų ginčytis. Pasak jos, šiuo atveju tik patys garažų savininkai gali išspręsti problemą. O dabar vairuotojams belieka ieškotis kitų vietų, kur palikti automobilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Vairuotojai tik naudojas patys netvarko?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių