Apie įtariamą berniuko pagrobėją prakalbo kaimynai: vaikai dėl jos vengė naudotis liftu

Aiškėja Vilniaus „Akropolyje“ vaiką, kaip įtariama, pagrobusios moters portretas. Jos kaimynai pasakojo, kad moteris ir anksčiau kabinėjosi prie vaikų, aplinkiniams kėlė baimę.

Dešimčiai minučių – tiek šešiametis berniukas supamoje „Akropolio“ mašinėlėje buvo paliktas vienas, kol mama buvo parduotuvėje.

Berniuko tėtis Vladas Linauskas pasakojo, kad vaikas – savarankiškas, dažnai be suaugusiųjų nueina į mokyklą ir iš jos grįžta, be priežiūros žaidžia lauke.

„Viešiausia vieta, kokia tik gali būti Lietuvoje. „Akropolis“ su daug kamerų, daug žmonių, koks sveiko proto žmogus norės viešai daryti nusikaltimą, net minties nebuvo, kad tai galėtų atsitikti“, – šnekėjo berniuko tėtis.

Prekybos centruose vaikai pasimeta dažnai, todėl iš pradžių ieškota viduje, per garsiakalbius pranešta, kaip vaikas atrodo, tačiau nesuradus, peržiūrėtos saugos kameros. Jos užfiksavo, kaip svetima moteris vaiką išsiveda į lauką.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Ir patvirtino vaiko mama, kad ta moteris, kuri išsivedė vaiką, yra jai nepažįstama. Tada buvo nedelsiant pranešta policijai ir toliau policija jau vykdė tą paieškos operaciją“, – kalbėjo „Akropolis Group“ rinkodaros ir komunikacijos vadovas Dominykas Mertinas.

Vaikas pasakojo, kad moteris paėmė jį už rankos ir nusivedė nepratarusi nė žodžio.

„Ji turi hipnotizuojančią išvaizdą, man atrodo, kad vaikas išsigando“, – sakė berniuko tėtis.

Ji berniuką nusivedė į autobusų stotelę ir jį išsivežė.

„Vaikas sakė, kad ėjo, nes galvojo, kad jį veda iki mašinos, bet ji toliau vedė ir jis pradėjo klykti. Liudininkai patvirtina, kad jie matė klykiantį vaiką“, – aiškino V. Linauskas.

Vaiką autobusu vežėsi ilgai.

„Sugebėjo nutempti iki autobuso stotelės, nuvažiuoti su vienu autobusu, persėsti į antrą autobusą, su trečiu autobusu atvykti iki Žirmūnų, į Verkių gatvę“, – nurodė berniuko tėtis.

Per maždaug tris valandas nuo dingimo, berniukas surastas jį pagrobusios moters namuose, viename iš sostinės daugiabučių.

„Policininkai išlaužė duris 20 val. ir rado sveiką vaiką. Ačiū jiems“, – teigė berniuko tėtis.

Kaimynai pasakojo, kad 57-erių moteris jau seniai jiems kėlė baimę.

„Nestabili yra tokia, psichiškai nesveika. Žinote, ir žiemą teko susidurti, kad ji čia, kieme, prie kažko priekabiauja. Ji išeina čia, į kiemą, vaikšto, dairosi, kaip, sakyčiau, ieškotų aukų, prie ko prikibti, ji ramiai negali“, – pasakojo pašnekovė.

„Dažnai būna, kad išeina į kiemą visa pasidažiusi, neturi, ką veikti, gal. Geriausiai atsimenu, kai grįžau namo, o ji stovi prie durų ir atidarinėja duris visiems, gal nori geranoriška atrodyti“, – šnekėjo pašnekovas.

Pašnekovas, paklaustas, ar dabar ramiau bus, jeigu jos nebebus, atsakė: „Jo, mano panelei tikrai ramiau, nes ji yra išsigandusi.“

Kaimynai pabrėžė, kad dalis jų, ypač vaikai, dėl šios kaimynės vengė naudotis liftu.

„Ji pasirenka tokias aukas, kurie yra silpnesni. Moteris, vaikus, prie vyrų nelabai kabinasi“, – tikino pašnekovė.

Kaimynai pasakojo, kad aplinkinius moteris dažnai užsipuldavo kieme, šalia namo esančioje vaikų žaidimų aikštelėje. Čia tėvus kaltindavo savo atžalas pagrobus. Įtariama, kad moteris turi psichikos negalią.

„Ji dažnai ant visų puola, kad pagrobė vaikus. Vaikai žaidžia aikštelėje, o ji sako: čia ne jūsų vaikai, jūs pagrobėte tuos vaikus“, – sakė kita pašnekovė.

Moteris, paklausta, ar kaltino kitus kaimynus vaikų pagrobimu, atsakė: „Jo.“

Į teiginį, kad vėliau pati taip padarė, pašnekovė atsakė: Tai va, gal galvojo, kad pagrobtas tas vaikas ir pasiėmė.“

Pirminiais duomenimis, pagrobėja liudininkams ir policijai sakė esanti vaiko močiutė.

„Jos pasaulis toks, jeigu jūs vedatės vaiką, tai jūs jį pagrobėte, o aš jį gelbėju. Ji dabar gelbėjo savo anūką. Ten ir drama šeimoje pas ją, dukra išėjusi, anūką išsivežusi“, – nurodė berniuko tėtis.

Moteris policijai jau buvo žinoma.

„Ji turėjo tam tikrų problemų dėl įvairių administracinių nusižengimų“, – tvirtino Policijos departamento atstovas R. Matonis.

Vaikas surastas sveikas, tačiau jo psichologinė būklė dar stebima. Moteris paguldyta į ligoninę, jos psichikos sveikatą vertins ekspertai. Nustačius, kad gali atsakyti už savo veiksmus, jai už vaiko pagrobimą gresia iki aštuonerių metų kalėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš pasakojimo matosi

Iš pasakojimo matosi portretas
Kad tai nelaiminga, vieniša, giminių apleista moteris, kuriai pakriko psichika. Ilgisi anūko. Stengėsi gal susirasti su kuo bendrauti. Ko jai kibti prie vyrų, jei ji ilgėjosi anūko, dukters. Tiesiog norėjo bendrauti, ką rodo, kad kitiems duris atidarinėjo, kad nors žodį išgirsti. Baisi lemtis. Beje, nė viena moteris nėra 100% apsaugota nuo psichikos sutrikimų menopauzės metu. Ypač jei yra kiti provokuojantys faktoriai. Ir va prisidėjo paranoja apie vaikų grojimas ir vieną išgelbėjo. Ir nieko ji nehipnotizavo. Vaikas tiesiog nuėjo su žmogumi, kuris jį paėmė už rankos. Ir tik vėliau susigriebė, kad ne ten veda. O klykiančių, spiegiančių vaikų dabar tiek daug, kad kas į juos kreipia dėmesį. Na vedasi moteris verkiantį vaiką, na ir kas? Ar tas vaikas prašė gelbėti? Beje, ar ta moteris buvo psichiatrų įskaitoje?

kokie bjaurūs žmonės

kokie bjaurūs žmonės portretas
kai jau pradeda loti-tai visi. kai pradeda ką girti, tai irgi visi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių