Buvęs Santaros klinikų vadovas lieka pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo

  • Teksto dydis:

Buvęs Vilniaus universiteto ligoninės Santarų klinikų generalinis direktorius Kęstutis Strupas paėmė nedidelį kyšį, trečiadienį patvirtino Vilniaus apygardos teismas.

Šis teismas paliko galioti pirmosios instancijos teismo nuosprendį, kuriuo buvęs vienos didžiausios šalyje gydymo įstaigos vadovas pripažintas kaltu dėl smulkaus kyšininkavimo, o jam neteisėtą atlygį davusi pacientė – kalta dėl smulkaus papirkimo, pranešė prokuratūra.

Teismas konstatavo, kad K. Strupas, būdamas Santaros klinikų generaliniu direktoriumi ir praktikuojančiu chirurgu, 2018 metų sausio mėnesį iš pacientės paėmė 100 eurų kyšį už tai, kad jos pageidaujamu laiku jis pats atliktų jai operaciją.

Vilniaus miesto apylinkės teismas praėjusių metų kovą mediką pripažino kaltu dėl smulkaus kyšininkavimo ir skyrė jam 5 tūkst. eurų baudą. Pacientė pripažinta kalta dėl smulkaus papirkimo, jai skirta 4,5 tūkst. eurų bauda.

Šį teismo nuosprendį skundė ir nuteistieji, ir ikiteisminiam tyrimui vadovavusi bei valstybinį kaltinimą byloje palaikiusi Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė.

Vilniaus apygardos teismas 2020 metų spalio mėnesį nuteistuosius išteisino neįrodžius, kad jie padarė jiems inkriminuojamas veikas.

Šių metų balandį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas panaikino išteisinamąjį nuosprendį ir grąžino bylą iš naujo nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Apeliacine tvarka išnagrinėjusi baudžiamąją bylą, Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija nepakeitė pirmosios instancijos teismo nuteistiesiems skirtų baudų dydžių.

K. Strupas iš Santaros klinikų direktoriaus pareigų paties prašymu atleistas 2018 metais, kai sulaukė įtarimų didelės apimties ikiteisminiame tyrime dėl galimo piktnaudžiavimo ir stambaus masto kyšininkavimo bei papirkimo Santaros klinikose. 

2019 metų gegužę tyrimas K. Strupo atžvilgiu byloje dėl piktnaudžiavimo buvo nutrauktas ir jam pateikti įtarimai dėl kyšininkavimo, kurie tirti atskirame ikiteisminiame tyrime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gelbetojai

Gelbetojai portretas
Gelbetojai jus gelbetojai, gal kartais geriau negelbekit

Mari

Mari portretas
Ne kyšis esmė,o kažkam trukdo gyventi.Už tai reik ji nuimt,kad niekada nebeoperuotu ir negelbėtų žmonių gyvybių.

… portretas
Labai vertingu save laike ir va… špyga taukuota
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių