Dingusio 15-mečio Mato ieškanti mama: sūneli, pranešk, kur esi (išskirtinai mūsų portalui)

Tęsiantis naktį iš sekmadienio į pirmadienį Vilniuje dingusio 15-mečio Mato Kalinausko paieškoms, mama papasakojo daugiau detalių apie sūnų ir pasidalijo ypatingu prašymu artėjant savaitgaliui.

Prašo nenuleisti rankų

„Matuko paieškoms labiausiai trūksta savanorių. Šiandien mes jau turime žmonių, bet svarbu, kad jie į paiešką prisijungtų ir savaitgalį. Viliamės, kad savaitgalį savanorių bus daugiau, nes savaitgalį žmonės nedirba. Norėčiau paprašyti, kad žmonės nenuleistų rankų. Jau penkta para, kai sūnus dingęs, bet vilties yra daugiau, kai suprantu, kad yra savanorių, kurie irgi ieško Mato, palaikymas“, – „Kauno dienai“ jautriai kalbėjo M. Kalinausko mama.

15-mečio paieškos visas šias dienas, sakė pašnekovė, vyksta nuo ryto iki nakties. Šeimai gelbsti kolegos, draugai, draugų draugai. Į pagalbą telkiami dronai, valtys, baidarės, vandens motociklai. „Jei surandame įrangą, mums trūksta žmonių, kurie galėtų apmokyti Mato paieškose dalyvaujančius žmones, kaip šia įranga naudotis“, – akcentavo ji.

Papasakojo apie sūnaus būdą

Dingusio paauglio mama – atvira, nuo tada, kai sūnus dingo, vis dar nepavyksta užčiuopti siūlo galo ir rasti atsakymo, kas galėjo nutikti, kad Matas iki šiol negrįžo namo. „Visos vaizdo stebėjimo kameros ties Žirmūnais, kur jis turėjo praeiti tiltą, yra nusuktos į kitą pusę, ir mes nematome, ar Matas įsėdo į kokį nors automobilį, nors jis nelinkęs to daryti“, – sakė Mato mama.

Pasakodama apie sūnų ji tarstelėjo, kad 15-metis buvo aktyvus šachmatininkas ir stalo tenisininkas. Šiose srityse paauglys laimėdavo pirmąsias vietas. Medaliais ir taurėmis – įvertinti aukščiausi jo pasiekimai. „Matas nebuvo paauglys, kuris būtų linkęs vartoti narkotikus ar vadinamuosius veipus. Jis aktyviai sportavo, lankė tinklinį“, – sūnų apibūdino pašnekovė.

Asmeninio šeimos archyvo nuotr.

15-mečio gyvenimo būdo paveikslu su visuomene ji nusprendė pasidalyti, kad išsklaidytų galimas interpretacijas apie žalingus įpročius, neretai pasitaikančias tokio pobūdžio atvejais, jei dingsta jaunas žmogus.

Turėjo ateities planų

Kaip skelbta anksčiau, paskutinį kartą jaunuolis buvo matytas naktį, 4.21 val., iš rugsėjo 29-osios į 30-ąją, išeinantis iš „Lemon Gym“ sporto klubo Vilniaus Antakalnio mikrorajone. Mama sutiko paaiškinti šią istorijos detalę, kad užkirstų kelią visuomenei galimai kilsiantiems įtarimams.

„Būdavo, kad Matas prieš mokyklą išeidavo į sporto klubą, pasportuodavo ir eidavo į mokyklą. Bet jis man visada pasakydavo – arba iš vakaro, arba parašydavo žinutę. Šį kartą sūnus taip pat išėjo su kuprine – pasiruošęs mokyklai“, – sakė mama.

Sekmadienio vakarą, pasak jos, sūnus kartu su ja planavo užsiregistruoti artimiausiam galimam vizitui į banką. Taip pat artėjančią savaitę norėjo atsinaujinti garderobą – važiuoti su draugėmis nusipirkti džemperį. „Jis dėliojosi mintis į ateitį“, – teigė mama.

„Sūneli, pranešk, kur esi“

Pašnekovė gyvena viltimi, kad sūnus Matas atsiras ir sugrįš namo. „Esu be galo dėkinga visiems, kurie jau prisidėjo prie sūnaus paieškos, tačiau mums vis dar reikia pagalbos. Prašau visų, kurie gali skirti bent valandą savo laiko, prisijungti prie paieškos sausumoje. Kiekvienas savanoris mums – labai svarbi, papildoma pagalba, kad Matą kuo greičiau surastume,“ – dalijosi paauglio mama.

„Matai, sūneli, mes tave labai mylime ir laukiame grįžtant namo. Jeigu negali grįžti pats, prašau, pranešk, kur esi, mes tave pasiimsime,“ – prašė ji.

Jeigu negali grįžti pats, prašau, pranešk, kur esi, mes tave pasiimsime.

Penktadienio rytą į koordinuojamą paiešką savanorius sukvietė policija. Paieška vykdoma tiek sausumoje, tiek vandenyje, į pajėgas įtraukti apmokyti šunys bei dronai. Nuo 14 iki 18 val. planuojama ir nepriklausoma paieška, prie kurios prisijungti kviečiami visi galintys savanoriai.

Paieška vyks pagal segmentuotą žemėlapį, kuris bus skelbiamas „Facebook“ grupėje „Mato paieška“. Koordinatoriai prie paieškos prašo jungtis vadovaujantis jų instrukcijomis ir neužsiimti savavališkomis paieškomis. Jie taip pat pabrėžia, kad svarbu nepamiršti asmeninio saugumo, paieškose būtina dalyvauti bent po du asmenis.

Primename, kad išėjęs iš sporto klubo, jaunuolis pasuko link Šilo gatvės sostinėje, kirto kelią per „Caffeine“. Daugiau informacijos apie jo judėjimo kryptį nėra. Ant Šilo tilto vidurio buvo rasta paauglio kuprinė su daiktais.

Mato požymiai: 15 metų, lieknas, 175 cm. ūgio, vilkėjo trumpus mėlynus šortus „Jack & Jones“, žydrus „Nike“ sportbačius, juodą „Jack & Jones“ džemperį su „Jack & Jones“ užrašu per visą krūtinę.

„Jeigu turite vertingos informacijos, matėte šį jaunuolį – skambinkite bendruoju pagalbos numeriu 112 arba skambinkite/palikite žinutę Mato tėvams +37064565968“, – rašoma paieškos grupėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Kazkas cia ne taip nepilnametis eina naktimis pasportuot ,aplamai ar gali 15 metu trankytis naktimis .Saunus jaunuolis manau atsiras sveikas ir gyvas .

Klaustukas

Klaustukas portretas
Kažkaip keistokai skamba kad iš vakaro išeina į sporto klubą, pasportuoja iki nakties 4,20 val. po to kažkur pabūna ir eina į mokyklą? Be visų tų keistenybių visi tikimės laimingos pabaigos.

na

na portretas
gali nutikti kad niekada niekas ir nesuzinos kas nutiko tam simpatiskam vaikinui,bet viltis visad lieka ypac mamai,kazkas tai nutiko
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių