FNTT: po tyrimo dėl įtartinos piniginės operacijos valstybei perduota virš 415 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Po ikiteisminio tyrimo dėl įtartinos piniginės operacijos daugiau nei 415 tūkst. eurų bus pripažinti bešeimininkiu turtu ir perduoti valstybei, penktadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Kaip skelbia FNTT, tyrimas pradėtas po to, kai tarnyba iš finansų įstaigos gavo pranešimą apie įtartiną piniginę operaciją.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl galimo dokumentų klastojimo ir nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo nustatyta, kad į Jungtinėje Karalystėje (JK) registruotos įmonės sąskaitą, kuri buvo atidaryta Lietuvoje veikiančioje finansų įstaigoje, gautas daugiau nei 415 tūkst. eurų pavedimas už tariamai įsigytas kosmetikos prekes.

Pareigūnai išsiaiškino, kad sąskaitą Lietuvos finansų įstaigoje nuotoliniu būdu atidarė Ukrainos pilietis, atstovaudamas JK registruotai įmonei, kuri nei Lietuvoje, nei JK jokios veiklos nevykdė.

Bandydamas paaiškinti gautų lėšų kilmę, ukrainietis pateikė sutartį, pagal kurią matyti, kad minėta įmonė savo internetinėje parduotuvėje prekiavo Bulgarijoje registruotos įmonės kosmetikos prekėmis.

Anot FNTT, Bulgarijoje registruota įmonė per internetinę parduotuvę užsakytas prekes tariamai siųsdavo tiesiogiai galutiniam pirkėjui per specializuotas ir gerai žinomas pašto siuntų tarnybas.

„Tačiau atliekant tyrimą Ukrainos pilietis negalėjo tinkamai pagrįsti ir paaiškinti įvykusių sandorių bei lėšų kilmės, o įmonės nepateikė jokių važtaraščių, patvirtinančių minėtų prekių įsigijimą, sandėliavimo vietą ar pristatymą užsakovui“, – rašoma pranešime.

Pasak tarnybos, išanalizavus įmonių banko sąskaitas, nebuvo nustatyti mokėjimai kurjerių ar pašto paslaugas teikiančioms įmonėms, mokesčių tarnyboms ar muitinei.

Tyrimą organizavęs Vilniaus apygardos prokuroras, įvertinęs visus bylos duomenis, nusprendė nutraukti ikiteisminį tyrimą nesant nusikalstamų veikų padarymo požymių, o į Lietuvoje registruotos finansų įstaigos sąskaitą pervesti daugiau nei 415 tūkst. eurų bus pripažinti bešeimininkiu turtu ir perduoti Lietuvos nuosavybėn.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
bet čia tik lašas vandens iš jūros juk milijonieriais lietuvoje tampama randant skyles įstatimuose o juos kuria taip kad kažkas rastu tas skyles

štai dabar

štai dabar portretas
konservuoti liberastai tikrai šitą turtą padarys "bešeimininkiu"
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių