Celofanui – dar viena byla: kaltinamas poveikiu policininkui

Už finansinius nusikaltimus kalintis Antanas Kandrotas, pravarde Celofonas, bus teisiamas už galimą poveikį riaušių byloje liudijusiam policininkui.

Prokuratūra šią baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui, šią savaitę turėtų įvykti pirmasis bylos posėdis.

„Ikiteisminis tyrimas dėl, įtariama, poveikio liudytojui (pagal Baudžiamojo kodekso 233 str. 1 d.) buvo pradėtas 2023 m. lapkričio mėn., kai po Vilniaus miesto apylinkės teisme vykusio „riaušių bylos“ teismo posėdžio kaltinamasis A. Kandrotas priėjo prie liudytojo (policijos pareigūno) ir, trukdydamas pareigūnui teismo pastate leistis laiptais, jį filmavo mobiliojo ryšio telefonu, komentavo, jog jis neva teisme davė melagingus parodymus, kas vertintina kaip galimas siekis paveikti policijos pareigūną duoti kitokius parodymus“, – Eltai teigė Vilniaus apygardos prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tas, kas bet kokiu būdu siekė paveikti liudytoją, nukentėjusį asmenį, ekspertą, specialistą ar vertėją, kad šie ikiteisminio tyrimo metu, teisme arba Tarptautiniame baudžiamajame teisme ar kitoje tarptautinėje teisminėje institucijoje duotų melagingus parodymus, išvadas, paaiškinimus ar neteisingai išverstų, arba trukdė jiems pagal šaukimą atvykti pas ikiteisminio tyrimo pareigūną, prokurorą, į teismą arba į Tarptautinį baudžiamąjį teismą ar kitą tarptautinę teisminę instituciją, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

ELTA primena, kad pernai lapkritį 2021 m. riaušių prie Seimo bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto apylinkės teismas kaip nukentėjusįjį apklausė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūną Vaidą Maziliauską.

„Dialogo grupėje“ dirbęs V. Maziliauskas teisme pasakojo, kad po riaušių jo atvaizdu pradėta dalintis socialiniuose tinkluose, buvo nurodoma, kad neva jis yra provokatorius. Dėl šių veiksmų pareigūnas nori prisiteisti 3 tūkst. eurų neturtinės žalos.

„Dialogo grupės“ atstovas V. Maziliauskas teigė, kad 2021 m. rugpjūčio 10 d. dar dieną su kolegomis buvo pakviestas prie Seimo rūmų, jis teigė padėjęs pareigūnams palaikyti viešąją tvarką. Pareigūnas sakė vilkėjęs civilio rūbus, dėvėjo raištį su užrašu „Dialogo grupė“. V. Maziliauskas tvirtino, kad bendraudamas su žmonėmis, siekdamas juos nuraminti, ne kartą rodė savo policijos pareigūno pažymėjimą.

Nelabai saugiai jaučiausi tam tikrą laikotarpį dėl savo šeimos, nepilnamečių vaikų, gyvenamosios vietos.

Policijos pareigūnui V. Maziliauskui riaušių byloje suteiktas nukentėjusiojo statusas. Jis tvirtino nukentėjęs dėl jo atvaizdo be leidimo naudojimo, dėl galimo šmeižto. Liudytojas pažymėjo pastebėjęs, jog žmonės mitingo prie Seimo metu jį dažnai filmavo, fotografavo.

„Nukentėjau dėl mano nuotraukos viešinimo su įvairiais įrašais, prierašais, raginimais per socialinius tinklus, šmeižiant, kad aš mėčiau akmenis, kad provokavau konfliktus. Buvo labai plačiai tai viešinama, šmeižiama“, – teismui dėstė V. Maziliauskas.

Pasak jo, po jo nuotraukų publikavimo socialiniuose tinkluose, kituose kanaluose jis sulaukė daug klausimų iš savo nepilnamečių vaikų, iš giminių, pažįstamų.

„Buvo sukurtas naratyvas, kad esu provokatorius, riaušininkas. Įvairiuose kanaluose prašyta suteikti informaciją apie mano gyvenamąją vietą“, – aiškino V. Maziliauskas.

Jis teigė siekiantis byloje prisiteisti 3 tūkst. eurų neturtinės žalos. Pareigūnas pažymėjo, jog dėl publikuotų jo nuotraukų jis jautė stresą, kentėjo nuo nemigos.

V. Maziliauskas pasakojo sulaukęs daug žinučių internete su kaltinimais esą jis sukėlė, išprovokavo riaušes, su įžeidimais. Taip pat, kaip dėstė vyras, jis jautėsi nesaugiai, matęs, kad socialiniuose tinkluose siūlomas atlygis už jo gyvenamosios vietos atskleidimą.

„Nelabai saugiai jaučiausi tam tikrą laikotarpį dėl savo šeimos, nepilnamečių vaikų, gyvenamosios vietos“, – kalbėjo nukentėjusysis.

A. Kandrotas po teismo posėdžio filmavo nukentėjusįjį, jį kalbino, komentuodamas, kad jis davė melagingus parodymus ir ragino sekėjus siųsti jam medžiagą, kur esą šis policininkas yra be raiščio.

„Iš lempos reikalauja 3 tūkstančių eurų“, – įraše komentavo A. Kandrotas.

Anksčiau teistas A. Kandrotas yra vienas iš kaltinamųjų 2012 m. riaušių prie Seimo byloje.

Vyras buvo pranešęs, kad dalyvaus šiemet vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija jau du kartus atsisakė registruoti jį prezidento rinkimų kampanijai, mat asmuo negalėjo atsidaryti rinkimams skirtos sąskaitos banke.

A. Kandrotas taip pat skelbė su bendražygiais sukūręs partiją „Mes Lietuva“, tačiau laiku nepateikė steigiamojo suvažiavimo dokumentų, tad Teisingumo ministerija nutarė, kad partija negali būti įregistruota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Tikras susidorojimas!kalti teisejaj dirbančios konservtoriams

Gražu net mėlyna

Gražu net mėlyna portretas
Juokėsi ir pirštais badė sovietinę miliciją su visa ją palaikančių stukačių ir teisėjų kohorta,besityčiojusių iš laisvės kovotojų.O dabar ką,ar ne tą patį turime ,kai teismuose kurpiamos baltais siūlais siūtos ,,bylos'' ir šimtais tomų kraunamos teisėjų panosėje,kad jie galėtų viens į vieną panašias sovietikų laikų ,,istorijas'' šiandie pristatinėt kaip tikrus gyvenimo faktus.Atsimename sambo čempioną,kurį apkūlė Venckienė...Dabar šit dar vienas verksnys,kuris bijosi gaut į kaulus nuo Kandroto.Tiesiog gėda dėl tokio,,sargo,gelbėtojo ir padėjėjo''.

mateu mateu ir girdėjau

mateu mateu ir girdėjau portretas
kaip kandrotas sakė galutinai iš baimės apsikakojusiam policistui,kad jis turi vyresnį brolį ir tas ,pagavęs mazaliauską,išspardys jam užpakalį.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių