Vilniuje sutvarkytas nelegalus sąvartynas: išvežta 312 tonų atliekų

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybės įmonė „Grinda“ sutvarkė buvusioje garažų teritorijoje įkurtą nelegalų sąvartyną.

Skelbiama, kad atliekant darbus iš viso buvo išvežta ir atliekų tvarkytojams priduota 312 tonų atliekų, tarp jų ir pavojingųjų.

Pasak Aplinkos apsaugos departamento (AAD), aplinkosaugininkams atlikus tyrimą Mildos gatvėje esančiame sąvartyne buvo rasta daug nepavojingųjų ir pavojingųjų atliekų: didelis kiekis padangų, pavojingosiomis medžiagomis užterštų pabėgių ir pakuočių, griovimo ir kitų mišrių statybinių atliekų, tarp jų didelis kiekis asbesto.

Šių metų gegužę Vilniaus savivaldybei ir jos valdomai įmonei „Grinda“ buvo nurodyta sutvarkyti teritoriją.

Skelbiama, kad teritorija buvo geranoriškai sutvarkyta – visos atliekos išvežtos ir perduotos jas tvarkantiems atliekų tvarkytojams. 

Už aplinkos taršą įmonėms ir atsakingiems asmenims gresia finansinė atsakomybė.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
keista o kur valdžia juk tai ne per diena viskas įvyko ,gal viršininkai turėtu pakelt smirdančią nuo kėdės ir apvažiuot savo valdas.

gresia financine atsakomybe...

gresia financine atsakomybe... portretas
dekit bibi i tacke ir stumkit .... reikiaz ziureti kam buvo naudinga sita reikala sukurpt : ekologams 100% jie baudomis darosi piniga ahujelna...bizniauja kitaip sakant... atlieku surinkejams ir tvarkytojams naudinga ...bus nuostabus pinigelis... abonementais sutartimis ir didziuliai ykainiaisi visiems gyventojams visais budais trukdoma suvezt nemokamai pristayt atliekas i perdirbaima... pirkdami padanga uz ja sumokat baisius mokescius ...i ta kaina jau iskaiciuotas ir perdibimas ir muitai ir akcizai ir ekologija ivisa tai sudaro liuto dali kpadangos kainoje...ir vistiek valdininkai ir perdirbejai ir ekologai i viena duda verkia kad per mazai pinigu is liaudies issireketuoja...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių