Portalo svečias
Vytautas Meištas
Ar neketinate remti kurios nors Kauno sporto komandos ar sporto šakos?
Ar neketinate į rinką išleisti balto alaus rūšies? Kur būtų galima įsigyti su "Volfo Engelmano" prekės ženklu susijusios atributikos - bokalų, taurių, galbūt padėkliukų ar marškinėlių?
Kodėl taip dažnai keičiamos "Volfas Engelman" alaus etiketės? Ar nemanote, kad tai kiek įneša sumaišties vartotojui renkantis alų?
Ar ketinate artimiausiu metu į rinką išleisti naujo alaus prekės ženklo alų? Jei taip, koks jis bus? Kuo išskirtinis?
Ar nemanot, kad pakeitus prekės ženklą, vienu svarbiausių žingsnių būt buvęs naujos interneto svetainės sukūrimas? Kodėl kol kas vis dar veikia senoji "Ragučio" svetainė? Kada planuojama sukurti naują interneto svetainę?
sveikinu su velykom visu pirma irdekoju uz gera alu
smetoniskos giros sudetyje yra natrio benzoatas juk tai labai nesveika o gira geria ir vaikai tai galgaletumet atsisakyti sio nuodo?
O kodėl sudėtinga rasti Volfo "Porterio" tamsaus alaus baruose? Jis tikrai skanus, bet retoje kavinėj juo prekiauja.
Ar Jūsų įmonės gamina alų natūraliu būdu, ar rūgimo procesą skatina chemikalais, kaip ne kai kurios alų gaminančios bendrovės Lietuvoje?
Gerbiamas generalini direktoriau. Kaune. Mindaugo prospekte,turejote puikias patalpas, veik jau gatavai pritaikytas ir sutvarkytas restoranui. Bet siekdamas sumazinti imones finansini deficita jas pardavete uz .... milijonus UAB Lanlitai (puikiai atsimenat uz kiek). Dabar gi, ieskotes nuomuotis, kertates spagom su p. Visvaldu Matjosaiciu del Metropolio (kad tik i Laisves aleja, kad tik labiau pasirodyti). O juk galejote tureti savo, savo ir buti nuo nieko nepriklausomi. Bet mandrumas prazude. Niekada nematete ir nenumatete keliu zingsniu i prieki, gaila, srtategai tokie kaip Miksys (buves Ragucio Generalinis DIREKTORIUS) gimsta kaip Sabonis, karta per simtmeti, o eiliniu, kaip Jus, labai daug.
Prieskario Lietuvoje, volfas engelman buvo alaus asindikato dalis, ir zmones laike blogo tono poziuriu pirkti fabrikini alu, o patys alaus sindikatai didziule kaina alu pardavinejo iki 1936 berods, kol isikiso vyriausybe, ir buvo leista nepriklausomiems aludariams pardavineti alu iperkama kaina.Apie tai kukliai nutylite, deja.
Alus skanus, per Velykas net po 2 lt. buvo. Zodziu ta alu megstu, bet po keliu butelku sunkiai pavadinima istariu. Tada pradedu kalbeti vokiskai is kino pilmu - Jawol, kaput ir t.t. Ar teisingai elgiuosi noreciau paklausti?
Dėl saldiklio "SMETONIŠKOS" giros partijoje. Kaip gali tarptautines kompanijos produkte atsirasti Saldikliu kurie neleistini pagal Lietuvos giros reglamenta? Kokia jusu nuomonė apie šitą atvejį? Kokių ėmėtės priemonių Lietuvos vartotojų apsaugojimui nuo panašių atvejų? Ar traktuojate lietuvą kaip Aborigenų šalį kur viskas galima?
laba diena ar galetumet padovanot deze alaus. pazadu pirmas tostas i jusu sveikata. aciu
Parduotuvėse būna skanios lietubviškos giros, bet kodėl gamintojai į girą nedada razinų -- kai kam tai labai patinka.
Ant Jūsų bravoro pastato iškabinta įspūdinga reklama. Ar nemanote, kad tai "darko" Kauno išvaizdą? Ar tiesiog šia reklama yra uždengiama neišvaizdi pastato būklė? Kokie planai su bravoro restauracija?
Kodel nerasote pilnos alaus sudeties? Cia as kalbu apie apskritai visa alu. Ant visu atikeciu yra tik parasyta: sudetyje yra mieziu salyklo. Ir kodel tik pasirodzius naujai alaus rusiai yra jauciamas kitoks skonis o veliau visi alus susivienodina?
kaip apibūdintumėt verslo klimatą Kaune?
Ar didindami reklamos bei gamybos apimtis neskatinatе nekontroliuojamo visuomenės alkoholizmo?
Kodel keisdami pavadinima tiek daug kalbejote apie sviezuma? Ar taip iseitu, kad kitas alus Lietuvoje nesviezias?
Kokie yra artimiausi bravoro planai?
Ar neatrodo, kad "Volfas Engelmam" laba sunkus vardas ir tai sutrukdys tinkamai įsitvirtinti jūsų prekės ženklui?
Ar yra koks nors patikimas šimtaprocentinis būdas sužinoti, kokio šviežumo yra parduodamas alus?
Skelbiate, kad „susigrąžinote legendinio bravoro vardą“, tačiau ar žinote, kad žodis „bravoras“ įtrauktas į Didžiųjų kalbos klaidų sąrašą ir jo vartoti, anot kalbininkų, nevalia? Ar prieš vėl populiarindami šį žodį tarėtės su griežtaisiais kalbininkais?
Manau, kad alus ir alaus mėgėjai Lietuvoje yra nederamai niekinami (iš dalies dėl to, manau, kalti visokio mega-stipraus alaus gamintojai, girdantys ištisus kaimus). Turiu pasiūlymą - paremkite anoniminių alkoholikų judėjimą, jų reabilitacijos programas, prisidėkite prie nepilnamečių alkoholikų blaivinimo - taip ir išsiskirsite iš kitų alaus gamintojų, ir padėsite propaguoti kultūringą alaus vartojimą. Sėkmės
Jusu imones naujas pavadinimas kazka sako tik tiems kuriems dabar virs 70 metu. O jie tikrai nera tikrieji ir didieji sios produkcijos vartotojai. O naujiems vartotojams naujasis pavadinimas isviso nieko nesako, ir jie alu vertins pagal kokybe, kuria iki siol jusu alus nepasizymejo. Ar jau numete kita imones pavadinima jeigu ir sitas alus bus nekoks?
Girdėjau, kad vietoj Metropolio Laisvės Alėjoje planavote atidaryti firminį alaus restoraną, ar pavyko pasistūmėti su šiuo projektu ir jei ne tai gal galvojate apie kitas vietas Kaune?
Velykų išvakarėse kažkoks lyg ir skandaliukas nutiko su "Smetoniška" gira.. Joje rasta per daug kenksmingų medžiagų, ar ne? Ir liepta išimt iš prekybos kažkokią dalį produkto. O sakykit, kodėl "Smetoniška" gira gaminama Baltarusijoje? Kodėl tokio patriotiško pavadinimo giros negaminat Lietuvoje, neleidžiat uždirbt lietuviams?
Kiek žinome, kad „Volfas Engelman“ turi savo kultūrą, kuri tampriai siejasi su Kauno miesto kultūra. Koks yra (bus) Jūsų indelis į Kauno miesto kultūros gaivinimą dienos ir nakties metu organizuojamuose kultūros renginiuose?
Ar neketinate remti kurios nors Kauno sporto komandos ar sporto šakos?
Kol kas kauniečiai nuperka per mažai alaus "Volfas Engelman" :) kad apsimokėtų remti. Tačiau tokių planų turime, tik ne šiems metams.
Ačiū už gerus klausimus ir domėjimąsi alumi. "Volfas Engelman" - Tavo miesto alus! :)
Pagarbiai, Vytautas Meištas.
Ar neketinate į rinką išleisti balto alaus rūšies? Kur būtų galima įsigyti su "Volfo Engelmano" prekės ženklu susijusios atributikos - bokalų, taurių, galbūt padėkliukų ar marškinėlių?
Dėl balto alaus - idėja iš tiesų gera. Tačiau artimiausiuose planuose to daryti nenumatome.
Kažkiek atributikos galima įsigyti mūsų firminėje parduotuvėje - Kaunakiemio g. 2, tačiau asortimentas iš tiesų yra ribotas. Pasvarstysime jūsų pasiūlymą, galbūt asortimentą ir praplėsime.
Kodėl taip dažnai keičiamos "Volfas Engelman" alaus etiketės? Ar nemanote, kad tai kiek įneša sumaišties vartotojui renkantis alų?
Esate labai pastabus vartotojas ir, tikiuosi, mūsų gerbėjas, kadangi pastebite labai nedidelius dizaino pakeitimus. Visi paskutiniai etikečių dizaino pakeitimai buvo atlikti siekiant alaus "Volfas Engelman" šeimos vientisumo. Artimiausius metus ar porą jokių dizaino pakeitimų neplanuojame.
Ar ketinate artimiausiu metu į rinką išleisti naujo alaus prekės ženklo alų? Jei taip, koks jis bus? Kuo išskirtinis?
Artimiausiais mėnesiais naujienų neplanuojame. Tačiau jau galvojame apie naujus išskirtinius produktus.
Ar nemanot, kad pakeitus prekės ženklą, vienu svarbiausių žingsnių būt buvęs naujos interneto svetainės sukūrimas? Kodėl kol kas vis dar veikia senoji "Ragučio" svetainė? Kada planuojama sukurti naują interneto svetainę?
Šiuo metu nauja interneto svetainė yra kuriama. Norime ją sukurti išties kokybišką, įdomią ir informatyvią. Tad su šiuo darbu mes iš tiesų vėluojame.
sveikinu su velykom visu pirma irdekoju uz gera alu
Jus taip pat. Ačiū už gerus atsiliepimus apie alų. Skanaus.
smetoniskos giros sudetyje yra natrio benzoatas juk tai labai nesveika o gira geria ir vaikai tai galgaletumet atsisakyti sio nuodo?
Visuose Lietuvoje gaminamuose gaiviuosiuose gėrimuose, kurie yra pilstomi į plastikinę tarą, yra naudojamas jūsų minimas konservantas - natrio benzoatas. Tai yra ne žmogaus sukurtas, o gamtoje atrasta medžiaga, kurios yra gausu spanguolėse, mėlynėse ir kitose uogose. Minėtas konservantas giroje yra naudojamas produktų kokybei užtikrinti. Mes garantuojame, kad šis maisto priedas yra naudojamas leistinų normų ribose, kurios yra saugios.
O kodėl sudėtinga rasti Volfo "Porterio" tamsaus alaus baruose? Jis tikrai skanus, bet retoje kavinėj juo prekiauja.
Yra sudėtinga greitai padidinti pilstomo alaus klientų ratą, kadangi egzistuoja tam tikri restoranų susitarimai su konkurentais. Paprastai yra laukiama sutarties su konkurentais galiojimo pabaigos ir tik tuomet mūsų alus gali atsirasti naujuose restoranuose.
Ar Jūsų įmonės gamina alų natūraliu būdu, ar rūgimo procesą skatina chemikalais, kaip ne kai kurios alų gaminančios bendrovės Lietuvoje?
Visas mūsų gaminamas alus yra fermentuojamas natūraliai, nenaudojant jokių chemikalų. Nėra prasmės greitinti alaus gamybos, kadangi per paskutinius metus alaus rinka nustojo augti ir gamybinių pajėgumų mums užtenka.
Gerbiamas generalini direktoriau. Kaune. Mindaugo prospekte,turejote puikias patalpas, veik jau gatavai pritaikytas ir sutvarkytas restoranui. Bet siekdamas sumazinti imones finansini deficita jas pardavete uz .... milijonus UAB Lanlitai (puikiai atsimenat uz kiek). Dabar gi, ieskotes nuomuotis, kertates spagom su p. Visvaldu Matjosaiciu del Metropolio (kad tik i Laisves aleja, kad tik labiau pasirodyti). O juk galejote tureti savo, savo ir buti nuo nieko nepriklausomi. Bet mandrumas prazude. Niekada nematete ir nenumatete keliu zingsniu i prieki, gaila, srtategai tokie kaip Miksys (buves Ragucio Generalinis DIREKTORIUS) gimsta kaip Sabonis, karta per simtmeti, o eiliniu, kaip Jus, labai daug.
Restoranų verslu mes niekada neužsiėmėme ir neplanuojame to daryti ateityje. Vienas iš pagrindinių savininkų strategijos elementų - neužsiimti pašalinėmis veiklomis. Sprendimas parduoti jūsų minėtą pastatą buvo priimtas savininkų, kam aš pritariau tada ir tos pačios nuomonės esu dabar. Beje, už gautus pinigus dabar būtų galima nusipirkti kur kas vertingesnį nekilnojamąjį turtą :), kadangi kainos gerokai nukrito. Norint minėtose patalpose įrengti restoraną, investicijos siektų per 1 mln. litų.
Prieskario Lietuvoje, volfas engelman buvo alaus asindikato dalis, ir zmones laike blogo tono poziuriu pirkti fabrikini alu, o patys alaus sindikatai didziule kaina alu pardavinejo iki 1936 berods, kol isikiso vyriausybe, ir buvo leista nepriklausomiems aludariams pardavineti alu iperkama kaina.Apie tai kukliai nutylite, deja.
Tuo metu alaus sindikatas buvo įkurtas vadovaujantis galiojančiais teisės aktais. Alaus kaina tuo metu iš tiesų buvo pakankamai aukštai ir sunkiai įkandama eiliniam valstiečiui. Tuometinės kainodaros negalėčiau komentuoti. turime pakankamai daug nuotraukų su buvusiais Lietuvos prezidentais, karininkais bei kitais aukštuomenės atstovais, kur ant stalo akivaizdžiai matyti alaus ir vyno buteliai. Vartoti "fabrikinį" alų, kaip ir vyną, buvo gero tono požymis.
Alus skanus, per Velykas net po 2 lt. buvo. Zodziu ta alu megstu, bet po keliu butelku sunkiai pavadinima istariu. Tada pradedu kalbeti vokiskai is kino pilmu - Jawol, kaput ir t.t. Ar teisingai elgiuosi noreciau paklausti?
Mokytis užsienio kalbų visuomet yra gerai :) Tačiau alų vartokime atsakingai.
Dėl saldiklio "SMETONIŠKOS" giros partijoje. Kaip gali tarptautines kompanijos produkte atsirasti Saldikliu kurie neleistini pagal Lietuvos giros reglamenta? Kokia jusu nuomonė apie šitą atvejį? Kokių ėmėtės priemonių Lietuvos vartotojų apsaugojimui nuo panašių atvejų? Ar traktuojate lietuvą kaip Aborigenų šalį kur viskas galima?
Kaip jau ir atsakiau aukščiau, saldiklis yra aptiktas tik vienoje partijoje ir jo kiekis yra apie 10 procentų rekomenduojamos normos, kuri yra rekomenduojama vaisvandeniams, norint juos pasaldinti. Tad saldiklio atsiradimas dėl ekonominių sumetimų (saldiklis pigesnis nei cukrus) atmetamas. Kaip minėjau, bus sugirežtinta žaliavų ir pagaminto produkto kokybės kontrolės schema, siekiant išvengti minėtų atvejų pasikartojimo.
Iš tiesų, labai apgailestauju dėl šio įvykio ir galvoju, kad klysta ne tik žmonės, bet ir įmonės.
laba diena ar galetumet padovanot deze alaus. pazadu pirmas tostas i jusu sveikata. aciu
Pagal LR alkoholio kontrolės įstatymą alkoholinių gėrimų dovanoti negalime. Taigi :)
Parduotuvėse būna skanios lietubviškos giros, bet kodėl gamintojai į girą nedada razinų -- kai kam tai labai patinka.
Mes esame pramoninė alaus darykla ir linijos darbo greitis yra 12 tūkst. butelių per valandą. Užtikrinti tolygų razinų įdėjimą į kiekvieną butelį būtų labai sudėtinga dėl didelio greičio. Tikėtina, kad sulauktumėme vartotojų nusiskundimų :)
Ant Jūsų bravoro pastato iškabinta įspūdinga reklama. Ar nemanote, kad tai "darko" Kauno išvaizdą? Ar tiesiog šia reklama yra uždengiama neišvaizdi pastato būklė? Kokie planai su bravoro restauracija?
Pastato būklė iš tiesų yra neišvaizdi, kadangi tai nėra sovietinių laikų architektūros pažiba. Pastato atnaujinimą planuojame šių metų pabaigoje, kitų metų pradžioje. O dėl reklamos išvaizdumo - yra individualus skonio reikalas. Būtų keista, jeigu visų nuomonės ar vertinimai sutaptų. Mūsų nuomone, tai yra labai išskirtinė ir pavykusi reklama. Esame sulaukę labai daug teigiamų šios reklamos įvertinimų. Beje, reklamai panaudotos nutoraukos autorius - žinomas fotografas Tomas Kauneckas.
Kodel nerasote pilnos alaus sudeties? Cia as kalbu apie apskritai visa alu. Ant visu atikeciu yra tik parasyta: sudetyje yra mieziu salyklo. Ir kodel tik pasirodzius naujai alaus rusiai yra jauciamas kitoks skonis o veliau visi alus susivienodina?
Pilnos alaus sudėties rašyti nereikalauja tiek Lietuvos, tiek ES atitinkami teisės aktai. Frazė "sudėtyje yra miežių salyklo" yra privaloma todėl, kad įspėtume miežių produktams alergiškus žmones. Tačiau ant alaus "Volfas Engelman" butelių sudėtį mes pradėjome rašyti: "vanduo, salyklas, apyniai".
Prie skonio yra priprantama, ir vienodas produkto skonis tėra vartotojo įsitikinimas.
kaip apibūdintumėt verslo klimatą Kaune?
Kadangi mes esame sena Kauno įmonė ir visa plėtra vyksta dabartinėje mūsų teritorijoje, jokių trukdžių iš miesto valdžios ar kontroliuojančių institucijų mes nesulaukiame. Aišku, negaliu komentuoti naujai besikūriančių įmonių situacijos.
Ar didindami reklamos bei gamybos apimtis neskatinatе nekontroliuojamo visuomenės alkoholizmo?
Mes esame pakankamai nedidelis rinkos žaidėjas ir mūsų užimama rinkos dalis alaus sektoriuje yra apie 11-12 procentų. Mūsų reklaminiai biudžetai yra nepalyginamai mažesni už pagrindinių rinkos žaidėjų. Todėl yra praktiškai neįmanoma daryti įtaką rinkos augimui, galbūt tik iškovoti vieną kitą rinkos procentą iš konkurentų. To mes ir tikimės, vartotojams siūlydami šviežią bei nepasterizuotą alų.
Kodel keisdami pavadinima tiek daug kalbejote apie sviezuma? Ar taip iseitu, kad kitas alus Lietuvoje nesviezias?
Kadangi alus nuo seno yra priskiriamas prie maisto produktų, manau, kad mums, kaip vartotojams, yra svarbu, kokio šviežumo maistą ar alų mes perkame. Taip pat galvojame, kad yra teisinga, kai vartotojai yra informuojami ne tik apie galiojimo, bet ir apie pagaminimo datą. Beje, tarpukariu visas alus dėl tuometinių technologijų buvo šviežias ir nepasterizuotas ir nuo balandžio mėnesio mūsų gaminimas alus "Volfas Engelman Rinktinis" yra nepasterizuotas. Mes tikimės, kad vartotojai tai įvertins.
Kokie yra artimiausi bravoro planai?
Planų turime daug ir įvairių. Artimiausi jų - gegužės 6-7 dieną Kauno rotušėje kauniečiams surengti superinį koncertą ir mūsų pavadinimo susigrąžinimo neužmirštamą paminėjimą. Aišku, turime planų dėl naujų produktų kūrimo ir įvedimo į rinką, taip pat kultūros projektų inicijavimo.
Ar neatrodo, kad "Volfas Engelmam" laba sunkus vardas ir tai sutrukdys tinkamai įsitvirtinti jūsų prekės ženklui?
Nepaisant to, kad pavadinimas yra sunkiai įsimenamas, yra populiarėjantis, ką rodo ir rinkos tyrimai bei pardavimai.
Ar yra koks nors patikimas šimtaprocentinis būdas sužinoti, kokio šviežumo yra parduodamas alus?
Nemažos dalies mūsų gaminamo alaus rūšių yra žymimos dvi datos - pagaminimo ir galiojimo. Vasaros metu netikėtai sušilus orams būna situacijų, kai sandėliuose alaus atsargos išsenka. Taigi - mūsų "nesąžiningas žaidimas" su datomis tikrai greitai išaiškėtų.
Mūsų konkurentai, kaip taisyklė, naudoja tik vieną - galiojimo datą, kuri dažniausiai yra šeši mėnesiai.
Skelbiate, kad „susigrąžinote legendinio bravoro vardą“, tačiau ar žinote, kad žodis „bravoras“ įtrauktas į Didžiųjų kalbos klaidų sąrašą ir jo vartoti, anot kalbininkų, nevalia? Ar prieš vėl populiarindami šį žodį tarėtės su griežtaisiais kalbininkais?
Taip, su kalbininkais mes konsultavomės. Tarp kalbininkų taip pat kyla diskusijų dėl šio žodžio vartojimo korektiškumo. Mano žiniomis, yra du didžiųjų kalbos klaidų sąrašai, kurių viename žodžio "bravoras" nėra.
Žodį "bravoras" vartojame norėdami pabrėžti savo alaus daryklos istoriškumą bei autentiškumą. Beje, tarpukario laikotarpiu visos alaus daryklos buvo vadinamos bravorais.
Manau, kad alus ir alaus mėgėjai Lietuvoje yra nederamai niekinami (iš dalies dėl to, manau, kalti visokio mega-stipraus alaus gamintojai, girdantys ištisus kaimus). Turiu pasiūlymą - paremkite anoniminių alkoholikų judėjimą, jų reabilitacijos programas, prisidėkite prie nepilnamečių alkoholikų blaivinimo - taip ir išsiskirsite iš kitų alaus gamintojų, ir padėsite propaguoti kultūringą alaus vartojimą. Sėkmės
Dėkoju už pasiūlymą, kurį mes apsvarstysime. Tačiau galvoju, kad vartotojai turi prisiimti visą atsakomybę už produktų, kuriuos jie renkasi, vartojimą. Ne tik alkoholio nesaikingas vartojimas sukelia problemų. Tačiau taip pat persivalgymas, nesaikingas vaisvandenių vartojimas sukelia nepageidaujamų pasekmių sveikatai. Lietuvai įstojus į ES nėra apribojimų alaus stiprumui, tačiau Lietuvos aludarių gildija yra priėmusi savanorišką įsipaireigojimą negaminti stipresnio alaus nei 9 laipsniai. Taip pat prieš porą metų mes nutraukėme 9 laipsnių alaus PET taroje gamybą.
Jusu imones naujas pavadinimas kazka sako tik tiems kuriems dabar virs 70 metu. O jie tikrai nera tikrieji ir didieji sios produkcijos vartotojai. O naujiems vartotojams naujasis pavadinimas isviso nieko nesako, ir jie alu vertins pagal kokybe, kuria iki siol jusu alus nepasizymejo. Ar jau numete kita imones pavadinima jeigu ir sitas alus bus nekoks?
Įmonės pavadinimą pakeitėme nedarydami pigių marketinginių triukų, o norėdami atstatyti istorinį teisingumą, sugrąžinti tikrąjį istorinį bravoro vardą. Prieš karą "Ragučio" pavadinimu vadinosi kita alaus darykla, kurios pavadinimas dabar yra "Kauno alus". Manau, kad ilgiau vadintis pavadinimu, kuris mums nepriklauso, būtų nekorektiška.
Pavadinimas, nors ir sudėtingas, tačiau mano giliu įsitikinimu, sunkiai užmirštamas :)
Beje, norėčiau pridurti, kad pernai alaus "Volfas Engelman" pardavimai kilo tris kartus - nuo 1,1 iki 3,3 mln. litrų.
Dėl alaus kokybės būtų sunku ginčytis, tačiau aš jums rekomenduoju su draugais pasidaryti aklą degustaciją ir nematant pavadinimų bei etikečių, įsivertinti balais alaus skonį. Tikiu, kad tada jūs pakeisite savo nuomonę.
Girdėjau, kad vietoj Metropolio Laisvės Alėjoje planavote atidaryti firminį alaus restoraną, ar pavyko pasistūmėti su šiuo projektu ir jei ne tai gal galvojate apie kitas vietas Kaune?
Visų pirma norėjau patikslinti, kad mūsų įmonė niekada nedalyvavo ir neplanuoja dalyvauti restoranų versle. Tačiau mus domina galimybė bendradarbiaujant su partneriais, kurie dirba restoranų versle, steigti tarpukario stiliaus alaus restoraną. Panašu, kad "Metropolio" patalpos bus išnuomotos kitam nuomininkui, o mes savo ruožtu ieškome kitų patalpų Laisvės alėjoje, Senamiestyje.
Velykų išvakarėse kažkoks lyg ir skandaliukas nutiko su "Smetoniška" gira.. Joje rasta per daug kenksmingų medžiagų, ar ne? Ir liepta išimt iš prekybos kažkokią dalį produkto. O sakykit, kodėl "Smetoniška" gira gaminama Baltarusijoje? Kodėl tokio patriotiško pavadinimo giros negaminat Lietuvoje, neleidžiat uždirbt lietuviams?
Baltarusijos įmonė "Lidskoje pivo", kuri yra mūsų seserinė įmonė (priklauso tiems patiems savininkams OLVI) yra gaminama "Smetoniška gira" tik stikliniuose buteliuose. Visa kita gira yra gaminama AB "Volfas Engelman" Kaune.
Dėl jūsų įvardyto fakto - šiuo metu atliekamas tyrimas ir bus nustatyta, iš kur giroje atsirado minėtas saldiklis. Didžiausia tikimybė, kad saldiklis atkeliavo kartu su žaliavomis, kadangi nei pačios giros gamyboje, nei kitų produktų gamyboje minėtas saldiklis nėra naudojamas.
Norėčiau atkreipti dėmesį, kad šis saldiklis yra nekenksmingas ir yra leidžiamas naudoti sulčių gėrimuose, kramtomoje gumoje, kavoje bei vaikams skirtuose gėrimuose. Tačiau šio saldiklio negalima naudoti giroje, būtent dėl giros gamybos reglamento reikalavimų. Taip pat šiuo metu yra peržiūrima žaliavų ir pagaminto produkto kontrolės schema, kuri, aišku, bus sugriežtinta. Neatmetu galimybės, kad gali būti pakeistas žaliavų tiekėjas.
Kiek žinome, kad „Volfas Engelman“ turi savo kultūrą, kuri tampriai siejasi su Kauno miesto kultūra. Koks yra (bus) Jūsų indelis į Kauno miesto kultūros gaivinimą dienos ir nakties metu organizuojamuose kultūros renginiuose?
Laba diena,
Esu pasirengęs atsakyti į jūsų klausimus.
TArpukariu Volfas Engelman aktyviai dalyvavo Kauno visuomeniniame ir kultūriniame gyvenime. Įkvėpti istorijos mes toliau tęsime bravoro pradėtus darbus, remiame ir toliau planuojame remti įvairius kultūrinius ir visuomeninius renginius - daugiau kaip 10 metų remiame Pažaislio muzikos festivalį, apie 10 metų remiame festivalį "Operetė Kauno pilyje". Esame ilgametis "Lietuvos teatrų pavasario" rėmėjas, daug metų remiame "Kauno dienos šventę", Hanza dienas ir kt.
Senojo vardo atstatymo proga gegužės 6-7 dienomis Rotušės aikštėje organizuosime įvairių grupių koncertą. Esame surengę fotoparodą "Kaunas tada. Kaunas -dabar", kuri eksponuojama Kauno filharmonijoje.