- Kauno.diena.lt inf.
- [2]
- [2]
- Teksto dydis:
- Spausdinti [3]
Nors žuvies patiekalų lietuviai valgo ne itin dažnai, tačiau kartas nuo karto ja pasmaguriauja. Vis tik kaip ją paruošti kitaip? Siūlome išmėginti klasikinį kinų receptą, karpį saldžiarūgščiame padaže.
Reikės (8 porcijoms)
2,5 kg karpio,
4 šaukštų baltojo sauso vyno,
3 kiaušinių,
2 česnako skiltelių,
gabaliuko imbiero,
1 raudonojo svogūno,
2 porų (baltosios dalies),
2 morkų,
150 g grybų,
200 g žaliųjų žirnelių,
4 šaukštų kukurūzų krakmolo,
1,5 šaukštelio druskos.
Padažui:
1,5 stiklinės vandens,
1 šaukštas baltojo vyno acto,
5 šaukštų cukraus,
5 šaukštų pomidorų padažo,
2 šaukštų sojų padažo,
2 šaukštų baltojo sauso vyno,
2 šaukštų krakmolo,
4 šaukštų aliejaus.
Paruošimo būdas
Nuskuskite karpio žvynus, išskroskite. Žirklutėmis pašalinkite stambesnes ašakas. Galvą, uodegą ir pelekus palikite. Žuvį nuplaukite ir nusausinkite. Kiekvienoje pusėje padarykite gilias įpjovas.
Padėkite žuvį ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Apliekite sausu vynu, įtrinkite druska. Įmuškite į dubenį kiaušinius, sudėkite krakmolą ir išmaišykite. Aptepkite šiuo mišiniu karpį.
Nulupkite svogūną, česnakus ir imbierą. Supjaustykite svogūną į keturias dalis, imbierą perpjaukite per pusę. Sudėkite į žuvies vidų svogūnus, česnakus ir imbierą. Kepkite iki 160 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje pusantros valandos.
Paruoškite daržovių garnyrą. Porus nuplaukite ir supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabaliukais. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite stambiais šiaudeliais. Keptuvėje su augaliniu aliejumi 4 min. pakepkite morkas ir grybus. Sudėkite porus ir kepkite dar 3 min., nuolat maišydami. Sudėkite žirnelius, išmaišykite ir iš karto nukelkite nuo ugnies. Palikite šiltoje vietoje.
Paruoškite padažą. Į puodą supilkite stiklinę vandens, actą, vyną ir sojų padažą. Pridėkite kečupo ir cukraus, išmaišykite. Pastatykite puodą ant stiprios ugnies ir užvirkite.
Krakmolą išmaišykite su likusiu kiekiu vandens ir ir atsargiai supilkite į padažą. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite dar 6 min. Pusę padažo užpilkite ant daržovių, išmaišykite.
Likusiu padažu apliekite žuvį. Patiekite su daržovių garnyru.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Galerijos [12]
Nuorodos:
[1] https://www.diena.lt/%2Bdocument.location.href%2B
[2] javascript://;
[3] https://www.diena.lt/print/663220
[4] https://www.diena.lt/zymes/zuvis-2
[5] https://www.diena.lt/zymes/receptas-2
[6] https://www.diena.lt/zymes/karpis-2
[7] https://www.diena.lt/raktazodziai/kinietiskas-receptas
[8] https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/klasikinis-kinu-receptas-karpis-saldziarugsciame-padaze-663220?komentarai
[9] https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/treciadienis-zuvadienis-pravers-kelios-gudrybes-1197975
[10] https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/gaivus-desertai-su-paskutinemis-sezono-uogomis-1193029
[11] https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/prikelkite-duona-antram-gyvenimui-1193033
[12] https://www.diena.lt/galerijos
[13] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/agata-muzikiniu-apdovanojimu-ceremonija-1201749
[14] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/jav-padekos-dienos-svente-1201748
[15] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/seimo-valdanciosios-koalicijos-tarybos-posedis-1201704
[16] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/prezidentas-susitiko-su-kandidatu-i-ekonomikos-ir-inovaciju-ministrus-l-savicku-1201674
[17] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/tarptautines-kaledu-labdaros-muges-pristatymas-1201644
[18] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/ltg-link-vip-sales-atidarymas-1201528
[19] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/kaledoms-dekoruoto-traukinio-pristatymas-1201525
[20] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/g-nauseda-susitiko-su-kandidate-i-svietimo-mokslo-ir-sporto-ministrus-r-popoviene-1201516
[21] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/prezidentas-susitiko-su-kandidatu-i-finansu-ministrus-r-sadziumi-1201496
[22] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/vyriausybeje-surengta-spaudos-konferencija-del-orlaivio-avarijos-1201484