Policijos pareigūnai, buhalteriai, stiuardesės, odontologai ir kiti įvairių specialybių žmonės laisvu metu susiburia ten, kur gali pailsėti nuo įtemptų darbų ir rankas panardinti į kvepiančias kepinių tešlas.
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių mėsos patiekalų.
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vytaro Radzevičiaus teigimu, net ir senstelėję kepiniai gali būti prikelti antram gyvenimui, pasitelkus kelias kūrybingas idėjas ir paprastus metodus.
Stebėjau aktyvias diskusijas socialiniame tinkle, kokius advento kalendorius šiemet ruošia tėvai – nuo paprastų šokoladinių iki knygos skaitinių ir įvairių veiklų kiekvieną dieną. Man pačiai veiklų kalendorius yra per sudėtingas ir intensyvus – aš nespėju. Tačiau kažką veikti drauge advento metu norisi.
Nacionalinės virtuvės atspindi istorinę tautų raidą, jos papročius, socialines ir klimato sąlygas. Europos aruodu vadinamoje Ukrainoje duona buvo ne tik vienas pagrindinių maisto produktų, bet ir apeigų ir neverbalinio bendravimo priemonė, ja pažymėti svarbiausi gyvenimo etapai.
Savaitgaliais ištuštėja parduotuvių vitrinos – žmonės šluote šluoja įvairius produktus grilinimui. Kepsninėje paruošti produktai patinka ir suaugusiesiems, ir vaikams, tačiau medikai įspėja, kad sveikatai jie nėra patys naudingiausi. Kaip mėgautis kepsninių sezonu ir nepakenkti nei sau, nei savo vaikams LNK reportaže pasakoja vaikų gastroenterologas Vaidotas Urbonas.
Šiandien, kovo 25-ąją, minima Tarptautinė vaflių diena, kurios metu skirtingose pasaulio vietose gyvenantys žmonės yra raginami iš virtuvės spintelių išsitraukti savo keptuves. Šiam patiekalui ši diena paskirta ne veltui – vaflių gaminimas daugumoje šalių turi savas tradicijas, o jų receptų variacijų yra daugiau, negu gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.
Pratęstas karantinas – tikras iššūkis, kai kalba pasisuka apie maisto gamybą namuose. Kaip pasigaminti ne tik kažką gardaus, bet ir palankaus sveikatai? Kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson pataria – „paslėpkite“ daržoves kepiniuose!
Trečiąjį spalio šeštadienį visame pasaulyje įprasta minėti Saldžiausią dieną. Šią šventę kone prieš šimtmetį pasiūlė amerikiečių rašytojas Murėjus N. Rothbardas, tądien ragindamas savo artimiesiems parodyti ypatingą dėmesį teikiant saldžias valgomas dovanėles.
Jaukius namus sunku įsivaizduoti be ką tik iš orkaitės ištraukto pyrago. Nesvarbu, saldus ar sotus – jo nekantraudama laukia visa šeima. Originalių kepinių meistrės Alos Volkovos virtuvėje pyragais kvepia ne tik savaitgaliais.