Japoniją krečia skandalas dėl duonos. Iš parduotuvių teko masiškai šalinti produkciją, radus „mažo gyvūno“, manoma, žiurkės, palaikų. Tokijo gamykloje iškart sustabdyta kepinių linija. Sunaikinta per šimtą tūkstančių pakuočių.
„Michelin“ žvaigždėmis įvertinto alchemikų restorano šefas iš Danijos susivienijo su Amerikoje įsikūrusiu kosminių skrydžių startuoliu – siūlys kilti vakarieniauti kosmoso link. Kapsulė, pritvirtinta prie vandeniliu užpildyto baliono, tikrojo kosmoso nepasieks – kils tik į 30 kilometrų aukštį virš jūros lygio. Bet šefas ir šeši bilietus įsigiję asmenys galės valgyti ir stebėti unikalų saulėtekį.
Valgai vynuogę ir stebiesi: Pietų kraštų vaisius vidury žiemos. Kaduise, prieš 30 metų, ir rudenį negaudavai. O dabartės – bet kuriuo metu, bet kokiais kiekiais. Bet kažkas kikena: gal jis nežino, kaip tikros vynuogės atrodo: gelsvos, pilnos saulės, sultingos. O dabartės – plastmasė. Be sėklų. Ir kaip jos dauginasi? Frankenšteino maistas. Chemikalų šaltinis. Kokios čia vynuogės. Šūdniekiai.
Dolerį rasti galima toli gražu ne kiekvieno lietuvio piniginėje, tačiau lietuviškas kainas jis smarkiai kontroliuoja. Štai dabar ekonomistai pastebi, kad doleris vėl ima brangti, o tai reiškia, kad mums ilgainiui gali kilti degalų, dujų, maisto, paslaugų kainos.
Garsiu čirpimu išsiskiriantys vabzdžiai cikados netrukus užplūs Šiaurės Ameriką. Pasak mokslininkų, iš žemės vienu metu išlys net dvi jų vados, tad cikadų bus milijardai.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) kasmet tikrina ugdymo įstaigų valgyklas. Deja, pažeidimai dažnai kartojasi, o kartais specialistai randa ir itin grubių. Štai vienos Šiaulių progimnazijos vadovui teko aiškintis dėl įtartinose vietose rastų maisto produktų. Anot valgyklos vedėjos, moterys per patikrinimą supanikavo ir maistą paslėpė.
Šiandien Laisvės alėjoje karaliauja ūkininkai, tautodailininkai ir amatininkai. „Kauno mugė. Pavasaris 2024” dalyvių stalai lūžta nuo mėsos, pieno, duonos, tekstilės, molio, juvelyrinių ir kitokių gaminių, dirbinių.
Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė sako, kad šalies maitinimo įstaigų įtraukimas į „Michelin“ gidą turės itin teigiamą įtaką turizmui, pritrauks turtingų atvykėlių.
Išvykimo krepšys reikalingas ne tik dėl karo, išvykimo krepšys reikalingas kasdien, pravartu jį turėti spintoje, po ranka, kad esant reikalui jį būtų galima greitai pasiekti ir iškeliauti, jeigu to prireiktų.