Spalio 6–7 d. Naujajame turguje (Taikos pr. 80) vyks tradicija tapusi Derliaus šventė. Joje dalyvaus per 80 prekiautojų iš visos Lietuvos. Jie dalinsis rudens gėrybėmis su klaipėdiečiais ir miesto svečiais. Antrą šventės dieną turgaus lankytojų lauks siurprizas – tarp prekystalių vaikštinėsiančių atlikėjų koncertas.
Turtingas daržo ir miško gėrybių ruduo įkvepia šeimininkes kulinarinėms improvizacijoms. Pasidairėme naujų idėjų ir tikimės, kad pradžiuginsite savo šeimą šiais skaniais patiekalais ir papildysite šeimininkės užrašinę naujais rudeniškų gėrybių receptais.
Populiariosios TV3 laidos „La maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos vedėjas Mindaugas Rainys šį kartą lankysis išskirtinėje sodyboje su šimtamečiu sodu, iš kurio derliaus gamins skaniausius patiekalus: patarškos krūtinėlę su obuoliais, degintą sūrio pyragą su kriaušėmis ir kitus gardumynus.
Šių metų grybų sezonas kelia sumaištį – Vakarų Lietuvos grybautojai iki šiol namo tempia pilnas pintines baravykų. Tačiau didžiausią nuostabą kelia tai, kad kartu su žaliuokėmis, kurios laikomos vėlyvo rudens gėrybėmis, žmonės miškuose randa net bobausių.
Paskutinį lapkričio savaitgalį siūlome patiems pasigaminti originalų rudenišką stalo vainiką. Šią rudeninę dekoraciją-vainiką ant stalo galėsite artėjantį savaitgalį pritaikyti ir Helovino šventei.
Prie Kauno pilies veikiančiame ūkininkų turgelyje šeštadienio rytą – didžiausias šurmulys. Nemažai kauniečių čia atvyksta ne tik apsipirkti, bet ir pabendrauti – prisipažįsta atliekantys tam tikrą šeštadienio ritualą.
Jau rugsėjo 17 d. ,,Švyturio” arenos aikštelę aplankys Rudens gėrybių mugė. Gamintojai iš atokiausių Lietuvos kampelių išsirikiuos Klaipėdos mieste, kur suteiks galimybę įsigyti produktų, neparduodamų nė vienoje standartinėje parduotuvėje.