Prašmatniausi Tokijo restoranai surengė tradicines reklamines varžybas – kuris sumokės daugiau už didelį šviežią tuną pirmame po Naujųjų metų pagrindinio Tokijo žuvies turgaus aukcione.
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūšį ir galvojant apie skanius receptus, verta žinoti kelias gudrybes.
Vydūno gimnazijos abiturientė Rugilė Miliūtė prieš pat mokslo metų pabaigą Klaipėdos Ievos Simonaitytės bibliotekoje debiutavo su savo pirmąja fotografijų paroda. Pasirinkusi sudėtingą temą – menininko ir kūrybos santykį – jaunoji fotografė pasirodė esanti profesionalė.
Gali būti, kad pačiame Kauno centre vėl bus galima žvejoti. Santakoje žvejyba uždrausta prieš beveik dešimtmetį, tačiau dabar žvejai prašo tokį draudimą naikinti.
Šį sekmadienį žinomas kulinaras Robertas Ščesnavičius ir vėl nustebins žiūrovus – pasiruoškite patiems gardžiausiems vasariškiems eksperimentams! Unikalių skonių gerbėjams kulinaras pristatys net du patiekalus – azijietiškus blynelius ir jūros ešerį su daržovėmis.
Lietuvos kiaušinių, pieno ir žuvies produktų gamintojams leista eksportuoti savo produkciją į Taivaną – tai pirmadienį patvirtino Taivano institucijos.
Laivus į Kuršių marias po žiemos nuleidusi Neringa jau kvepia šviežia žuvimi. Paskutinį balandžio savaitgalį, balandžio 29–gegužės 1 d., čia vyks „Žiobrinės“. Pievoje greta Nidos uosto bus kepama ypatingai paruošta, ant karklo vytelių pamauta žuvis. Tradicinei pavasario žvejų šventei Neringos kavinės ir restoranai ruoš žuvies patiekalus, vyks edukaciniai, kūrybiniai užsiėmimai.
Pavasarį intensyvėjant prekybai turgavietėse Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba aktyviai tikrina atviras prekyvietes, taip pat ir įmones prekiaujančias šviežia žuvimi bei žuvies produktais. Utenos turguje pričiupti prekybos gyva žuvimi neregistravę pardavėjai, o Šiauliuose teko sustabdyti įmonę, kuri gamino žuvies produktus nesilaikydama maisto saugos reikalavimų.