Teismas pradėjo nagrinėti O.Čiukšio skundą dėl atleidimo iš IAE

BuvęsIgnalinos atominės elektrinės (IAE) vadovas Osvaldas Čiukšys, pernai rugsėjį atleistas iš įmonės korporatyvinių reikalų direktoriaus pareigų, bylinėjasi su buvusiu darbdaviu.

O.Čiukšys teismo prašo panaikinti drausmines nuobaudas, pripažinti neteisėtu darbo sutarties nutraukimą, grąžinti į darbą bei priteisti kompensaciją už priverstinės pravaikštos laiką.

Visagino apylinkės teismas gruodžio 28 dieną pradėjo nagrinėti skundą ir toliau parengiamajame posėdyje jį nagrinės sausio 19 dieną, BNS pranešė teismas.

Remdamasis Darbo kodekso 235 straipsniu, įsakymą dėl O.Čiukšio atleidimo pernai rugsėjo 14 dieną pasirašė IAE generalinis direktorius Žilvinas Jurkšus, apkaltinęs O.Čiukšį grubiu darbo drausmės pažeidimu.

O.Čiukšys tuomet teigė, kad sprendimas yra neteisėtas ir priimtas pažeidžiant procedūras.

Buvusio IAE vadovo ir diplomato teigimu, jis buvo apkaltintas grubiais darbo drausmės pažeidimais, nes pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl jo veiklos, be to, jis kaltintas visuomenės informavimo taisyklių pažeidimu, skleidžiant įvairią informaciją apie padėtį jėgainėje, taip pat tuo, kad nesuderino su tiesioginiu vadovu išvykų iš darbo vietos rugsėjo 5-14 dienomis.

Premjeras Andrius Kubilius iš karto po O.Čiukšio atleidimo pareiškė, jog jis pasitikėjimo ir darbo neteko, kai į jėgainės uždarymo procesą kaip derybininkas buvo įtrauktas indų kilmės prieštaringos reputacijos verslininkas Raminas Walli.

O.Čiukšio atlyginimas siekė daugiau nei 20 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
na juk jis pradėjo Ševaldino šmeižto kompaniją su sekmomu priešaky, tai kad jį ir už tai reikia teisti . Apsimelavo ir uodegą pabruko - tai kaurgi tas milijardas, kurio jis neva pasigedo? Melagis, žandai blizga, sąžinės nerasta, fui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių