Ūkininkų turgelius ištuštino šaltis

Jau antrą savaitę ūkininkai neveža pagrindinių daržovių į mobilius turgelius, nes jas saugo nuo šalčio šildomuose sandėliuose, papildomos šildymo išlaidos jų kainų nesukels, nes Lietuvoje liko planuotas į Rusiją išvežti daržovių kiekis. Tačiau ūkininkų turgelių idėjos sumanytojai atsisako galimybės prekybą perkelti į internetą, pirmadienį praneša dienraštis „Lietuvos žinios“.

Pernai Rusija gausiai pirko lietuviškų daržovių, todėl lietuviai užsodino jų didesnius plotus, kad ir šiemet turėtų ką rusams pasiūlyti., tačiau Rusijoje šiemet daržovių netrūksta. Smulkiesiems ūkininkams didelių bėdų dėl užsidariusios Rusijos rinkos nekyla, o štai stambiųjų ūkininkų sandėliai visi pilni daržovių - jie juokauja, kad pavasarį daržoves teks vežti į mišką. Tuo metu obuoliais ir obuolių sultimis prekiaujančios įmonės „Ažuožerių sodai“ vadovas Jonas Janišius sakė, kad šildydamas mašinas dar važiuoja į mobilius turgelius Vilniuje, tačiau obuolių nebeveža į Rytų Lietuvos pagrindinius turgus - Ukmergės, Utenos, Širvintų, Rokiškio, Ignalinos.

Žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“, koordinuojančio mobilių turgelių tinklą, direktorius Mindaugas Maciulevičius teigė, jog dar nebuvo tokios žiemos, kad mobiliuose turgeliuose jų dieną nebūtų nei vieno ūkininko.

Iš viso „Lietuviško ūkio kokybė“ yra sudariusi sutartis su 240 Lietuvos ūkininkų ir įmonių. Vidutiniškai į mobilius turgelius suvažiuoja apie 10 ūkininkų, tačiau yra vietų, kur jų susiburia ir iki 40. Didžiausia prekyba vyksta savaitgaliais sostinėje prie „Akropolio“, Žvėryno bei Antakalnio rajonuose, Kaune – Lukšio, Saulėtekio gatvėse.

Pasak M.Maciulevičiaus, anksčiau buvo kilusi idėja lietuviškais produktais prekiauti internetu, tačiau gyvenimas parodė, kad pirkėjai labiau mėgsta ateiti į turgų ir produktus matyti, juos pačiupinėti, paragauti. „Perdegėme ta idėja, portalas kuriamas, bet jis bus daugiau informatyvaus pobūdžio“, - prisipažino jis. M.Maciulevičiaus vadovaujamas kooperatyvas mąsto ir apie eksportą, nes turi ryšį su lietuvių išeivių valdomais prekybos tinklais Airijoje, Anglijoje, tad analizuojama, ką apsimokėtų į tuos tinklus tiekti.


Šiame straipsnyje: turgusūkininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

NĖ VIENI ŲKININKO TIKRO

NĖ VIENI ŲKININKO TIKRO portretas
NE ŪKININKŲ TURGELIAI, O MAXIMINIAI TURGELIAI ,TIK BRANGIAU NEI PAČIOJ MAXIMOI
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių