Brandžiai veido odai – išskirtinis dėmesys

  • Teksto dydis:

Veido odos senėjimo procesas yra neišvengiamas, dėl to daugeliui moterų kyla abejonių, ar vyresniame amžiuje dar verta naudoti veido odos priežiūros priemones. Vaistininkė Gabija Kruopytė patikina, kad rūpintis savo odos sveikata niekada ne vėlu, ir įvardija, kokių medžiagų reikia ieškoti veido odos priežiūros priemonių sudėtyje.

Jautresnė išorės veiksniams

„Dažnai moterys mano, kad vyresniame amžiuje veido odos priežiūros priemonės nebepadės. Visgi tai klaidinga nuostata. Brandžiame amžiuje oda dažnai pareikalauja daugiau dėmesio ir specialios priežiūros. Metams bėgant oda praranda savo natūralią drėgmę, elastingumą ir tampa jautresnė išorės veiksniams. Tad svarbu nepamiršti visapusiškai pasirūpinti savo odos sveikata“, – pasakoja vaistininkė G. Kruopytė.

Brandžiai odai būdingos tokios problemos kaip išsausėjimas, gilėjančios raukšlelės, pigmentinės dėmės ir elastingumo praradimas. Kiekvieną iš šių simptomų gali padėti išspręsti tam tikros veikliosios medžiagos, kurių galima rasti veido odos priežiūros priemonėse.

Linkusi į išsausėjimą

Su amžiumi oda tampa sausesnė, nes praranda natūralius lipidus ir drėgmę. Tokiais atvejais vaistininkė pataria ieškoti veido odos priežiūros priemonių su hialurono rūgštimi, glicerinu ir keramidais.

„Hialurono rūgšties molekulė geba pritraukti ir išlaikyti iki 1 000 kartų daugiau drėgmės, nei sveria pati, taip pat ji gali išlaikyti drėgmę odoje ilgesnį laiką. Lygiai taip pat glicerinas gali pritraukti drėgmę ir išlaikyti ją odoje. Ir, žinoma, nepamirškite keramidų – šios lipidų molekulės atstato natūralų odos barjerą, padėdamos odai išvengti drėgmės praradimo ir pagerindamos odos struktūrą“, – sako G. Kruopytė.

Brandžiai odai būdingos tokios problemos kaip išsausėjimas, gilėjančios raukšlelės, pigmentinės dėmės ir elastingumo praradimas.

Raukšlelės – neišvengiamos

Raukšlelės yra neišvengiama brandžios odos problema, tačiau jų atsiradimą galima sušvelninti naudojant retinolį, peptidus ir antioksidantus.

„Retinolis ir peptidai stimuliuoja kolageno gamybą, taip pat gali sulėtinti raukšlelių atsiradimą ir pagreitinti odos ląstelių regeneraciją, taip odai suteikiant lygumo. Tačiau svarbu nepamiršti ir antioksidantų, ypač vitamino C ir E. Jie saugo odą nuo laisvųjų radikalų, kurie ir skatina odos senėjimo procesą. Be to, vitaminas C skatina kolageno sintezę, o tai gali sumažinti raukšlių“, – paaiškina vaistininkė G. Kruopytė.

Išryškėja pigmentinės dėmės

„Daugelis puikiai žino, kad viena dažniausių pigmentinių dėmių atsiradimo priežasčių yra neatsakingas buvimas saulėje. Visgi vyresniame amžiuje pigmentines dėmes gali atsirasti dėl natūralių hormonų pokyčių. Menopauzės metu organizme sumažėja estrogeno, o tai gali paskatinti melanino gamybą odoje, dėl ko atsiranda pigmentinės dėmės“, – pasakoja vaistininkė.

Anot jos, pigmentines dėmes gali padėti įveikti tokios veikliosios medžiagos kaip niacinamidas, arbutinas ir vitaminas C.

„Niacinamidas – tai vitamino B3 forma, kuri gali paskatinti odos regeneracijos procesus ir taip sumažinti pigmentacijos nelygumus. Tuo tarpu arbutinas gali nuslopinti melanino gamybą ir pašviesinti esančias pigmentines dėmes. Čia irgi nepamirškime odos mėgstamo vitamino C, kuris ne tik apsaugo nuo laisvųjų radikalų, bet ir turi odą šviesinamąjį poveikį“, – teigia G. Kruopytė.

Gali prarasti elastingumą

Su amžiumi sulėtėja kolageno ir elastino gamybos procesai mūsų organizme, dėl to oda gali prarasti elastingumą. Anot vaistininkės, jį palaikyti gali padėti kolagenas ir kofermentas Q10.

„Kolagenas yra svarbus norint palaikyti odą elastingą ir stangrią. Kolageno molekulės yra per didelės, kad tiesiogiai įsiskverbtų į odą, todėl geriausiai jį galima pasisavinti subalansavus savo mitybą ir papildomai vartojant kolageno maisto papildus. Tuo tarpu kofermentas Q10 gali padėti ląstelėms gaminti energiją, kuri būtina regeneracijos procesams ir odos elastingumo palaikymui“, – pataria vaistininkė G. Kruopytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reklama

reklama portretas
ka visa gyvenima durniu valiono ,tai ir oda lygi ,o kai žmones are daug dirbdami ,tai ir oda rauksleta .Ktemuku reklama ,nes rauksletos niekada neimanoma islygint ,tik peiliuku pagalba istempus ,o kam to reik ? Pasas parodo amziu ,o ir matos Žmoguje tas .
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių