Braškės gali apsaugoti nuo neigiamų alkoholio pasekmių

Mokslininkai atrado, kad nuo alkoholio sukelto neigiamo efekto skrandžiui gali padėti braškės. Mokslininkai laboratorijos žiurkėms davė etanolio ir nustatė, kad tos žiurkės, kurioms buvo duota braškių ekstrakto dešimt dienų iki alkoholio, patyrė mažiau žalos.

Barselonos universiteto mokslininkė Sara Tulipani pasakojo: „Teigiamas braškių poveikis yra siejamas ne tik dėl antioksidantinių savybių, bet ir dėl to, kad braškės aktyvuoja antioksidantų gynybą kūne“.

Mokslininkai teigia, kad dieta, kurioje daug braškių, gali padėti išvengti skrandžio ligų ir sulėtina skrandžio opos formavimąsi.

Mokslininkė pabrėžė, kad tyrimo tikslas nebuvo sugalvoti būdą kaip sumažinti alkoholio efektą kūnui. Mokslininkai gilinosi į skrandžio opos susirgimą ir antioksidantų savybes opų poveikiui. Manoma, kad vienas iš atsakymų galėtų būti braškės.

Tyrimai rodo, kad braškių įtraukimas į valgymo racioną gali turėti teigiamą įtaką skrandžio išvengti skrandžio ligų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių