Arklides Smiltynėje atstojo apklotas

Uostamiestyje vyraujant prastiems orams, vis dar yra gyvūnų, kurie žiemoja ne tvartuose, o gryname ore. Vienas toks nelaimėlis arklys dienas ir naktis vis dar leidžia po atviru dangumi. Pastogę sutemus jam atstoja šeimininko atneštas užklotas.

Apie esą netinkamai laikomą arklį uostamiesčio savivaldybę bei Klaipėdos valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą neseniai informavo klaipėdiečiai, kuriems pagailo lauke stoviniuojančio gyvulio.

„Gavome pranešimą, kad už delfinariumo dieną ir naktį laikomas arklys. Nuvykome į vietą – skundas pasitvirtino“, – teigė Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Virgilijus Valantinas.

Pašnekovo teigimu, vienintelį arklį auginantis jo šeimininkas tikino manęs, jog gyvuliui tokios laikymo sąlygos yra tinkamos. Esą jis turi pašaro, vandens, o sutemus pastogę puikiai atstoja šeimininko atneštas užklotas.

Tačiau arklys ar žirgas – kur kas aikštingesnis gyvulys nei, pavyzdžiui, mėsinis galvijas, kuris tokiu oru be vargo gali dienas ir naktis leisti po atviru dangumi.

„Jis pažadėjo, kad arklį išveš į arklides. Situaciją sekėme, tačiau mums ir vėl pranešė, kad gyvulį ten laiko“, – paaiškino tarnybos viršininko pavaduotojas ir pridūrė, kad šiandien nepavyzdingas šeimininkas vėl bus aplankytas.

Už netinkamą gyvūno laikymą jo šeimininkui gresia įspėjimas arba bauda nuo 24 eurų. Tiesa, jeigu arklio šeimininkas sutiks su nuobauda, jam bus skirta pusė minimalios baudos.

Šiuo atveju bauda bus skiriama prieš tai įvertinus gyvulio būklę. Neseniai vykusių tikrinimų metu lauke žiemojantis arklys nebuvo sužeistas ar kitaip nukentėjęs.

Viršininko pavaduotojo teigimu, kasmet atvėsus orams gyventojai dažniau praneša apie galbūt netinkamai laikomus gyvūnus, prastas jų gyvenimo sąlygas.

„Tai nėra masinis reiškinys, tačiau pasitaiko. Kartais informacija pasitvirtina, kartais – ne“, – teigė V.Valantinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
totali nesamone- visi jei myli zirgus laiko juos 24/7 visus metus o ne kisa i arklides- na uzsiraus ant kokio protingesnio be teismo sprendimo neapseis.

A

A portretas
Jei arklys tinkamai aprengtas ir turi pašaro,jam sveikiau stovėt lauke,nei arlidėse! Vot jei būtų sniego,tai kitas reikalas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių