Gyvūnų prieglaudoje kvepia ir egzotika

Gyvūnų globos įstaigos antraisiais namais tampa ne tik likimo nuskriaustiems šunims ar katėms, bet ir balandžiams ar šeškams.

Gyvūnų globos įstaigos antraisiais namais tampa ne tik likimo nuskriaustiems šunims ar katėms, bet ir balandžiams ar šeškams.

Šią savaitę riedėdamas automobiliu, klaipėdietis Darius už Dumpių gyvenvietės pastebėjo šalikelėje gulintį barsuką. Vyriškį nustebino visai netoli važiuojamosios kelio dalies aptiktas gyvajai gamtai priklausantis radinys.

„Rodos, gyvūnas nebuvo nei partrenktas, nei sužeistas – aplink nesimatė kraujo. Turbūt barsukas neįprastoje vietoje nusprendė nusnūsti, nepaisydamas visų pavojų. Liestis prie barsuko pabūgau. Gal jis serga kokia nors pavojinga liga. Įdomu, ką tokiu atveju reikėjo daryti? Gal turėjau paimti paklydėlį ir jį nuvežti į gyvūnų prieglaudą, kur jis būtų apžiūrėtas, o juo pasirūpinta“, – svarstė uostamiesčio gyventojas.

Viešosios įstaigos „Būk mano draugas“ direktorė Galina Kučinskienė pasakojo, kad atvejų, kai į prieglaudą atkeliauja netradiciniai gyvūnai, pasitaiko dažnai.

„Į globos namus gyventojai buvo atnešę sužeistą balandį, ne vieną suaugusią gulbę ar šių sparnuočių jauniklį. Dažniausiai rasti paukščiai būna sužeisti ir labai nusilpę, todėl jiems būtina ypatinga priežiūra. Šiais metais pas mus peržiemojo net septyni gulbiukai, kurie atšilus orams ir paukščiams sustiprėjus buvo nugabenti į Palangos botanikos sodą“, – kalbėjo G.Kučinskienė.
Pašnekovė prisiminė, jog klaipėdiečiai įstaigai globoti yra atidavę ir ne vieną dekoratyvinį triušį.

„Sausį į mūsų rankas pateko rastas paklydęs stirniukas, kuris visai nebijojo žmonių. Vėliau jį priglaudė geri žmonės iš Rietavo seniūnijos Patyrio kaimo. Teko paauginti ir lapę“, – kalbėjo G.Kučinskienė.

Anot jos, vienais egzotiškiausių prieglaudos „Būk mano draugas“ gyventojų buvo tapę šeškas ir gyvatė, kurią vėliau pasiėmė veterinaras.

„Šiuo metu rūpinamės būreliu kirų mažylių, kurie kelia didžiulį triukšmą“, – šypsojosi gyvūnus globojanti klaipėdietė.

Vadovės teigimu, įstaiga noriai priglaudžia visus „pamestinukus“. Pašnekovė aiškino, kad kiekvienas, radęs paklydusį, sužeistą gyvūną, turėtų skambinti įstaigai „Būk mano draugas“.
„Labai džiaugiamės, kad mus supa daugybė gerų žmonių, kurie ne tik suteikia namus beglobiams gyvūnams, bet ir kitaip padeda“, – sakė G.Kučinskienė.


Šiame straipsnyje: Gyvūnaiprieglaudabarsukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

visi zino

visi zino portretas
,,Buk draugas,, zino visa Lietuva ir suauges ir vaikas. Gerieji globos namai ir geroji Galina.

šiaip

šiaip portretas
šiaip tai reikia skelbti ne tik įstaigos pavadinimą, bet ir kontaktus: telefono numeį ir adresą
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių