Kaune akis į dangų kvietė pakelti gražus gamtos reiškinys – saulės halas

  • Teksto dydis:

Į darbus skubėję kauniečiai galėjo stebėti gražų gamtos reiškinį – saulės halą. Virš Kauno ir jo apylinkių aplink saulę buvo matyti tarsi kelios vaivorykštės.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ dalyviai pasidalijo nuotraukomis su saulės halu, kuris užfiksuotas Kaune, Jonavoje ar Kėdainiuose. Nuotraukose matyti, kad iš dviejų ar trijų pusių aplink saulę susiformavo vaivorykštes primenančios juostos.

Saulės halas yra optinis gamtos reiškinys, kuris aplink saulę gali atrodyti tarsi papildomi ratilai, lankai ar blyksniai ar kitos formos. Šis gamtos reiškinys susidaro lūžtant ir atsispindint šviesos spinduliams plunksninių sluoksninių debesų ledo kristaluose.

Sakoma, kad saulės halas gali pranašauti ir orų permainas. Štai šią savaitę Kaune galima mėgautis saulėtomis ir šiltomis dienomis, tačiau sinoptikai prognozuoja, kad jau savaitės pabaigoje danguje matysime daugiau debesų, o kitą savaitę numatoma, kad bus dar labiau debesuota. Be to, po truputį orai vės ir primins labiau rudenį, o ne užsitęsusią vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
TAI KAIP DIDEJI RASEIVOS KA ESAT BAIGE TAI --FALAS AR HALAS TAI ZURNALISTKOS MOKSLO LYGIS

Anonimas

Anonimas portretas
artėja šaltis , aukštuose sluoksniuose ledo dulkės
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių