Japonijoje darbą galima gauti sužaidus stalo žaidimą

Japonijoje jau kelerius metus vyksta netradicinis darbo pokalbis. Universitetų absolventai Tokijo centre žaidžia populiarų stalo žaidimą „Madžiongą“ su darbdaviais, ir taip atsiranda galimybė gauti darbo vietą.

Japonijoje pabaigusiems studijas žmonėms užtrunka daug laiko, kol pavyksta gauti darbo vietą, o išbandymas, kurį turi patirti jauni žmonės, ypač ilgas ir sudėtingas.

Japonijos „darbų medžiojimo“ sezonas trunka apie 6 mėnesius, per tą laikotarpį absolventai privalo išsiųsti ranka parašytus savo aprašymus į kartais net šimtą skirtingų darbo vietų. Tada dalyvauja dešimtyse darbo pokalbių ir pristatymų, kol galiausiai pasiseka gauti darbo vietą.

Tačiau 2012 metais kelios kompanijos ir viena organizacija sugalvojo naują ir greitesnį būdą – vienoje kavinėje apie pusšimtį studentų ir šešių kompanijų atstovai žaidžią stalo žaidimą – „Madžiongą“. 

„Tai labai linksma ir reta proga pasikalbėti ir tuo pačiu metu pažaisti „Madžiongą“ su skirtingais žmonėmis, tuo pat metu ieškant darbo. Gali pabendrauti su žmonėmis iš kelių skirtingų kompanijų. Tai labai naudinga patirtis“, – tikino vienas universiteto absolventas.

Studentai žaidžia vieni su kitais, laimėtojai keliauja į kitą etapą. Vėliau jau pradeda žaisti ir su būsimais darbdaviais, žaisdami darbdaviai bendrauja ir tikrina įvairiausius studentų gebėjimus.

„Vien stebint juos matosi, kaip greitai jie mokosi. Šie studentai palyginti su kitais labai greitai prisitaiko prie situacijos. Jie suteikia daug vilties“, – apie žaidimo privalumas kalbėjo darbdavė Shino Agata.

„Madžionga“ yra strateginis stalo žaidimas, kilęs Kinijoje. Žaidimo taisyklės ir principai panašūs į kortų žaidimo – „Remi“. Iš šių pusšimčio studentų, aštuoni pateko į kitą etapą, kur dalyvaus jau tradiciniame darbo pokalbyje. Kasmet penkis, šešis studentus iš šio renginio darbdaviai įdarbina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių